Studentici Medicinskog fakulteta "Top stipendija"
Srijeda, 19.10.2011.
Janja Kuharić, studentica  Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, kojoj je  Odlukom Senata od 15. ožujka 2011. dodijeljena  Rektorova nagradu za akademsku godinu 2011./2012.,  jedna je od dobitnica ovogodišnje „Nacionalove“ Top stipendije, koje je svečano uručio predsjednik RH Ivo Josipović.

Na prigodnoj svečanosti kojoj su,uz nagrađene studente, prisustvovali predstavnici sveučilišta,te sponzori, Predsjednik je istaknuo kako danas vjerojatno nema toliko važne teme kao što je obrazovanje, jer dodao je »Hrvatska ulazi u novu eru razvoja kada će znanje biti odlučno za svakog pojedinca i društvo u cjelini«. Ulazimo u doba kada će pamet, obrazovanje i spremnost na učenje možda biti glavni i odlučujući faktor uspjeha i razvoja svake zemlje, ustvrdio je Josipović.

Prema njegovim riječima  u Hrvatskoj još nije pronađen odgovor na pitanje koje je mjesto i uloga obrazovanja, kako bi ono trebalo izgledati te kako znanost i visoko obrazovanje treba urediti. Siguran sam da će nakon izbora, ma tko pobijedio, znanost, obrazovanje, školovanje, pa i ono što zovemo besplatno školovanje, biti jedna od najvažnijih tema, naglasio je.

Glavni urednik Nacionala Mislav Šimatović zahvalio je svima koji su, unatoč teškim finacijskim vremenima, poduprli projekt i prepoznali njegove vrijednosti, izrazivši uvjerenje da je 1,080 milijuna kuna, koliki je ovogodišnji stipendijski fond, raspoređeno na one studente koji su to svojim trudom, zalaganjem i upornošću najviše zaslužili. Izrazio je nadu da će im titula 'top studenta', osim izdašne nagrade, otvoriti mogućnosti za daljnji napredak. Podsjetio je da je u proteklih deset godina prikupljeno skoro 11 milijuna kuna, kojima je bilo nagrađeno 274 studenata, čime se »pridonijelo razvoju društvene svijesti o važnosti ulaganja u obrazovanje mladih i perspektivnih pojedinaca«.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk