Započela nastava u novoj zgradi Građevinskog fakulteta
Srijeda, 02.11.2011.
Početak nastave u novoj zgradi Građevinskog fakulteta, u Kampusu Sveučilišta u Rijeci prigodno je obilježen 2. studenoga 2011. kada je rektor Sveučilišta, prof. dr. Pero Lučin predao ključeve zgrade dekanici, prof. dr. Aleksandri Deluka Tibljaš. Ulaz je simboličnim rezanjem vrpce otvorio Ivan Žigo, najuspješniji student u generaciji 2010./11. preddiplomskoga sveučilišnoga studija Građevinarstvo.
 
Time je okončano preseljenje studenata i zaposlenika Fakulteta u nove prostore u Kampusu.
Treba naglasiti da je ovo tek „generalna proba” za svečanost koja će biti upriličena nakon što zgrada bude u potpunosti završena, točnije kada se uklone nedostaci vezani uz fasadu.
Podsjetimo da su 21. listopada 2011., činom potpisivanja Zapisnika o primopredaji zgrade Građevinskog fakulteta (bez dovršene fasade) u Kampusu Sveučilišta u Rijeci, između naručitelja radova (Sveučilišta u Rijeci) i izvođača (Radnik, d.d., Križevci),  stvoreni uvjeti za preseljenje studenata Građevinskog fakulteta i drugih korisnika u novi objekt.
Tijekom sljedećih 5 mjeseci križevački „Radnik“ izvodit će sanaciju fasade Građevinskog fakulteta koja, u ožujku 2010. godine, nije izdržala nalete jake bure na Trsatu s udarima na mahove i preko 200 kilometara na sat. Budući da izvođač  u protekle, gotovo dvije godine, nije u potpunosti riješio pitanje sanacije fasade, Uprava Sveučilišta odlučila se na „međurješenje“ prema kojem će zgrada, koja je u potpunosti opremljena, biti predana na korištenje korisnicima, a istovremeno će Izvođač nastaviti svoju obvezu uklanjanja uočenih nedostataka.
Naime, nakon što je 24. kolovoza 2011.  obavljen pred-pregled zgrade Građevinskog fakulteta, definiran je popis nedostataka neophodnih za funkcioniranje objekta u smislu stabilnosti i sigurnosti. Također, izrađen je i provjeren, od strane ovlaštenog revidenta, i statički proračun fasade kao i rješenje sanacije. Prema navedenom proračunu i projektu izvedeno je ojačanje stupova fasade unutar objekta i dana izjava o sigurnosti postojeće fasade. U međuvremenu, Odjel gradske uprave za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenje Grada Rijeke izdao je Uvjerenje o uporabi objekta. Na drugu stranu, projektanti, nadzor, investitor i budući korisnici zgrade potpisali su nedostatke sa zaduženjima koje je neophodno potrebno ukloniti prije useljenja Građevinskog fakulteta u zgradu, a zatim je  pripremljen i potpisan spomenuti Zapisnik s definiranim hodogramom sanacije fasade i preostalih nedostataka koji nisu bili uvjet za useljenje jer ne utječu na sigurnost korisnika .
Zgrada Građevinskog fakulteta na Kampusu u brojkama:
- glavni projektant objekta: mr.sc. Olga Magaš, dipl.ing.arh.
- zgrada je vrijedna 115,3 milijuna kuna s PDV-om
-
bruto razvijena površina zgrade je 14.252 četvornih metara, od čega će Fakultet koristiti 8870m2, a ostali prostor Sveučilište u Rijeci
- 200 parkirnih mjesta u podzemnoj garaži
-
Sveučilišni centar za studije smješten je u sjeverozapadnom krilu nastavničkog trakta

Sadržaj objekta:
- 83 kabineta
-15 praktikuma
- 5 laboratorija
 
 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk