Studenti Filozofskog fakulteta osvojili zlato
Petak, 18.11.2011.
Tomislav Matić, Teo Kos i Adrian Smijulj, studenti Odsjeka za politehniku Filozofskoga fakulteta u Rijeci, pod vodstvom mentora mr. sc. Gordana Đurovića, na upravo završenom 36. Hrvatskom salonu inovacija INOVA 2011. održanom u Zagrebu od 9. do 12. studenog, osvojili su zlatno odličje za inovaciju "Samoisključivi punjač mobitela".
 
 
Ovo je treće zlatno odličje koje su s navedenom inovacijom studenti Tomislav Matić, Teo Kos i Adrian Smijulj osvojili tijekom 2011. godine. Prva dva zlata osvojena su na međunarodnoj izložbi INOVA -MLADI 2011. (11. izložba inovacija učenika i studenata s međunarodnim sudjelovanjem) održanoj 7. svibnja u Zagrebu, te nacionalnoj izložbi mladi@inovacije (4. nacionalna izložba mladih inovatora) održanoj od 22. do 24. rujna u Kastvu.
 
Zagrebačka smotra inovacija INOVA jedna je od najstarijih izložbi ove vrste u Europi. Osim inovatora iz Hrvatske na izložbi su ove godine sudjelovali inovatori iz 22 države, među kojima su bili inovatori iz Španjolske, Ruske Federacije, Slovenije, Tajvana te Južne Koreje. Međunarodni karakter te 40 godina postojanja smotre čine ovu izložbu jednom od uvaženijih u svjetskom okruženju, te je već samo izlaganje na izložbi svojevrstan prestiž u inovatorskom djelovanju.
 
Nakon postignutih navedenih uspjeha, nagrađena će inovacija biti nadograđena da bi osim za mobitele bila primjenjiva i za druge vrste prijenosnih uređaja, te će kao takva biti prezentirana na predstojećim međunarodnim izložbama inovacija koje se održavaju izvan granica Republike Hrvatske.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk