Održana 32. sjednica Senata
Iznimno dugom dnevnom redu 32. sjednice Senata Sveučilišta u Rijeci korespondiralo je i vrijeme trajanja sjednice (3 sata), no pritom treba naglasiti da se nisu donosile krucijalne, već operativne odluke, što je razvidno iz dnevnoga reda.
 
U svomu izvješću rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin naglasio je važnost Akademske donatorske večere koja je zakazana za 7. prosinca 2011. godine, a koju Sveučilište u Rijeci organizira s Nacionalnom zakladom za potporu učeničkom i studentskom standardu i Zakladom Sveučilišta u Rijeci. Riječ je o već tradicionalnom događanju koje okuplja predstavnike akademske zajednice i gospodarstvenike, a cilj je kako govori i sam naziv „krovnog“ organizatora prikupiti sredstva za stipendije učenika i studenata. Gotovo da je izlišno elaborirati koliko je važno participirati u takvom događanju, jer sva prikupljena sredstva dobit će oni koji predstavljaju našu budućnost.
 
Nastavno na objavu javnog poziva za Natječaj za dodjelu državne nagrade za znanost, Rektor je izvijestio članove Senata da će on kao rektor odnosno Senat Sveučilišta dati podršku kandidatima nominiranima od strane vijeća sastavnica i to: akademiku Elsi Kuljaniću (Tehnički fakultet)  i prof. dr. sc. Mariji Riman (Učiteljski fakultet) koji su kandidirani za Nagradu za životno djelo,  prof. dr. sc. Miljenku Dumiću (Odjel za biotehnologiju) za  Godišnju nagrada za znanost  u području prirodnih znanosti),  doc. dr. sc. Sandri Kraljević Pavelić (Odjel za biotehnologiju) za  Godišnju nagradu za znanost u području biomedicinskih znanosti te dr. sc. Jonatanu Lergi (Tehnički fakultet)  i dr. sc. Marini Babić Čač (Medicinski fakultet) za Godišnju nagradu za znanstvene novake. Rok za prijavu je  31. siječnja 2012. godine.
 
U prosincu će se održati IV. znanstveni kolokvij Sveučilišta u Rijeci u akademskoj godini 2011./2012. Tema kolokvija je: When art is not for art’s sake, a gost predavač prof. dr. sc. David Davies, McGill University, Department of Philosophy, UK.
 
Sveučilište u Rijeci je 12. listopada 2011. zaključilo natječaj za dodjelu Erasmus stipendija studentima za studijski boravak na inozemnim institucijama u ljetnom semestru 2011./2012. Povjerenstvo za Erasmus Sveučilišta je zaprimilo 49 prijava, a tridesetoro studenata odobrena je Erasmus mjesečna financijska potpora za studijski boravak na inozemnoj instituciji u iznosu od 400 eura, u kunskoj protuvrijednosti. Za akademsku godinu 2011./2012. Sveučilište u Rijeci je do danas sklopilo 101 Erasmus ugovora kojima je predviđeno 205 slobodnih mjesta na inozemnim institucijama za studente SuRi; na SuRi je trenutno na raspolaganju 143 mjesta za strane Erasmus studente.
 
Postignut je dogovor s Rochester Institute of Technology, SAD o sklapanju bilateralnog ugovora o razmjeni studenata na području medicinskih znanosti, a  Sveučilište je 20. listopada 2011. godine sklopilo ugovor o bilateralnoj suradnji s Henan Politechnic University iz Kine.
 
E.M.Š.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk