Erasmus program na Sveučilištu u sklopu emisije Euro plan na Kanalu RI
Četvrtak, 24.11.2011.
 
U sklopu emisije Euro plan regionalne televizije Kanal RI predstavljen je program mobilnosti studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja Erasmus, podprogram Programa za cjeloživotno učenje.

Prorektor za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Damir Zec i Maša Šašinka, institucionalni Erasmus koordinator predstavili su mogućnosti koje pruža program mobilnosti Erasmus te dosadašnja iskustva vezana uz provedbu programa u posljednje tri godine, od kad hrvatska sveučilišta sudjeluju u programu. Od akademske godine 2009./10. više od 150 studenata boravilo je na inozemnim visokoškolskim institucijama u državama članicama Europske unije u svrhu studijskog boravka ili obavljanja stručne prakse.

Prodekanica za međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Sandra Janković i izv. prof. dr. sc. Christian Stipanović s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iznijeli su svoja iskustva s incoming Erasmusom, obzirom da su u zimskom semestru 2011./12 prvi puta primili 9 incoming Erasmus studenata na studijski boravak. Studenti iz Litve, Latvije, Slovačke i Rumunjske govorili su o svojim dojmovima i iskustvima stečenim na studijskom boravku u Rijeci.

U emisiji je sudjelovala i Jelena Simić, bivša studentica Filozofskog fakulteta, koju je Europska komisija imenovala Erasmus ambasadoricom koja će povodom 25. godišnjice programa Erasmus 2012. predstavljati Hrvatsku na promotivnim konferencijama koje će se organizirati tijekom cijele godine. Jelena je predstavila svoja iskustva sa studijskog boravka na Sveučilištu u Wroclawu i pozvala sve studente da i sami probaju ostvariti mobilnost kako bi na taj način stekli bogato iskustvo studiranja i života u stranoj zemlji.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk