Članak "Osnivanje sveučilišne bolnice umjeto KBC-a prioritet", NL, 14. prosinca 2011.
MEDICINSKI FAKULTET NA SVEČANOJ SJEDNICI ISTAKNUTI STRATEŠKI CILJEVI UGLEDNE VISOKOŠKOLSKE USTANOVE
Osnivanje sveučilišne bolnice umjesto KBC-a prioritet
 
Sveučilišna bolnica je naš jedini izbor ako ne želimo da se bolnica i naš fakultet pretvore u drugorazredne ustanove – poručio je dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. Alan Šustić
 
 
Riječka medicinska zajednica jedan je od ključeva razvoja Sveučilišta, naglasio je na svečanosti rektor prof. dr. Pero LučinRIJEKA Naš cilj je stvaranje svih pravnih i drugih potrebnih okvira za pokretanje sveučilišne bolnice umjesto današnjeg Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Pritom ne mislim samo na zgradu, već na bolnicu kao zdravstvenu, stručnu i znanstvenu ustanovu. Sveučilišna bolnica je naš jedini izbor ako ne želimo da se bolnica i naš fakultet pretvore u drugorazredne ustanove – poručio je na jučerašnjoj svečanoj fakultetskoj sjednici dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci prof. dr. Alan Šustić.
    Dekan riječkog Medicinskog fakulteta smatra da po pitanju formiranja nove sveučilišne bolnice, njezine organizacije i kadrovskog funkcioniranja nije učinjeno dovoljno. Ne planirati zajednički stručni razvoj, prema njegovom mišljenju, znači planirati neuspjeh u bližoj budućnosti.
   
Projekt TransMedri

Šustić je u svojem govoru baziranom na strateškim ciljevima fakulteta i njihovom ostvarenju kao dobar primjer izdvojio projekt TransMedri uz opasku mladim kliničkim znanstvenicima da više koriste resurse koji im se pružaju u sklopu ovog projekta koji bi u skoroj budućnosti trebao djelovati u sklopu sveučilišnog kampusa na Trsatu s obzirom na to da je upravo u tijeku ishodovanje lokacijske dozvole za centar. Šustić također smatra da kampus Medicinski fakultet treba korisiti kao mjesto za razvoj svojih programa budući da 13.000 četvornih metara sadašnje zgrade fakluteta nije dovoljno za sve projekte Medicinskog fakulteta.
    Rektor Svučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin poručio je da je riječka medicinska zajednica jedan od ključeva razvoja riječkog Sveučilišta koje se u ovom trenutku nalazi oko 600. mjesta svih europsk

Najbolji diplomirani studenti

Medicinski fakultet nagradio je i svoje najbolje diplomirane studente. Janja Kuharić proglašena je najboljom diplomiranom doktoricom medicine, a nagrađena je i kao najbolja doktorica medicine po kriteriju prosječne ocjene kliničkih predmeta.
Najbolje diplomantice među sanitarnim inženjerima su Valentina Mrvčić i Ksenija Popović, a najbolja prvostupnica sanitarnog inženjerstva je Marta Žic. Najbolja prvostupnica organizacije planiranja i upravljanja u zdravstvu je Aldina Pajić, najbolja prvostupnica sestrinstva je Tamara Turščak, najbolja prvostupnica radiološke tehnologije je Antonija Purkić, a najbolja prvostupnica fizioterapije je Dijana Jozičić. 

ih sveučilišta. Lučin očekuje da već u sljedećoj godini Rijeka i njezino sveučilište budu bliži 500. mjestu na ljestvici europskih sveučilišta. I on se dotaknuo izgradnje sveučilišne bolnice.
    – Velikim očima gledamo prema novoj vladi kad je u pitanju nova bolnica. No, moramo biti svjesni da nove bolnice neće biti ako u svemu tome ne bude i našeg angažmana – istaknuo je Lučin.
    Na svečanoj sjednici dodijeljene su i brojne nagrade profesorima, studentima i mladim znastvenicima. Najprofesorom, nagradom kojom studenti medicine svake godine dodjeljuju nekom od svojih nastavnika, ove je godine nagrađena prof. dr. Gordana Župan, pročelnica Zavoda za farmakologiju. Najboljim mladim znanstvenicima proglašeni su dr. Maja Mitrović sa Zavoda za histologiju i dr. Goran Poropat s Katedre za internu medicinu, a pripala im je i novčana nagrada od 10.000 kuna.
   
Zahvala djelatnicima

Nagrađeni su i najbolji studenti integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija. Najboljim studentima medicine proglašeni su Klara Pulić, Luka Žaja Marčeta, Jelena Krtanjek, Kristina Ilić, Lorena Kalčina, Igor Iskra, Josip Ninčević i Marin Golčić. Među studentima dentalne medicine najbolji su Mirjana Vezmar, Matko Oguić, Ana-Marija Pavletić, Danijela Bijelić, Ana Lukež, Anja Gavrić i Luka Morelato. Najbolja studentica preddiplomskog studija sanitarnog inženjerstva je Deana Jurada, najbolji studenti diplomskog studija organizacija, planiranje i upravljanje u zdravstvu su Maja Mikić i Lara Radošević, a najbolje studentice stručnog studija sestrinstvo Anita Vugec i Nataša Skočibušić. Na studiju fizioterapije najbolji studenti su Nikolina Gržinić, Ante Žepina i Mariza Milaković, najbolji student medicinsko-laboratorijske dijagnostike je Aleksandar Sebastijanović, dok je na studiju radiološke tehnologije naboljom proglašena Sara Devečerski.
    Medicinski fakultet zahvalio se i djelatnicima koji ove godine odlaze u mirovinu – prof. dr. Aleksandu Smokvini s katedre za nuklearnu medicinu i Tanji Grabić-Čabov, voditeljici fakultetske službe za pravne, kadrovske i opće poslove.

Barbara ČALUŠIĆ

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk