Održana 33. sjednica Senata
Posljednja u 2011. godini , 33. sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci, bila je, uz naznačeni dnevni red,   prilika za osvrt na učinjeno, ali naravno i promišljanje o budućim zadaćama.
Prema riječima rektora Sveučilišta prof. dr. Pere Lučina iako na nacionalnoj razini „godina zastoja“ kada je riječ o području visokog obrazovanja i znanosti, riječko je Sveučilište „održalo korak“, dodajući kako je za nadati se da će promjene koje bi trebale sljediti nakon parlamentarnih izbora, otvoriti procese nužne za daljnji napredak.
U svomu izvješću Rektor je još jednom podsjetio i na veliki uspjeh riječkih znanstvenika. Prof. dr. Marina Šantić te Bojan Polić i Biljana Zafirova s Medicinskog fakulteta objavili su rezultate svojih istraživanja u vodećem znanstvenom časopisu "Science", što predstavlja veliki doprinos ne samo za riječko Sveučilište nego i za hrvatsku znanost .
Kada je riječ o međunarodnoj suradnji treba istaknuti da je zaključen  rok za nominaciju Erasmus studenata za studijski boravak na SuRi u ljetnom semestru akademske godine 2011./2012; prispjelo je ukupno 13 prijava kojima inozemne visokoškolske ustanove nominiraju svoje kandidate. Strane studente prihvatit će Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Ekonomski, Filozofski i Medicinski fakultet te Akademija primijenjenih umjetnosti. Na međunarodnu razmjenu u ljetnom semestru 2011./12. odlazi 32 studenta SuRi (15 studenata s EF, 6 studenata s TF, 6 studenata s GF, 2 studentice s APU, 2 studenta s FMTU i 1 studentica s FF).
Dolazak stranih studenata, suglasni su članovi Senata, uvelike ovisi o studentskom standardu što će biti tematska točka jedne od narednih sjednica kako bi se utvrdile smjernice njegova razvoja.
Veliko je zanimanje izazvala upravo tematska točka na kojoj je prezentirano izvješće o rezultatima U-Multirank i U-Map projekata koje provodi Europska Unija. Prema riječima prorektora za međunarodnu suradnju prof. dr. Damira Zeca, EU pokrenula je taj projekt zbog nezadovoljstva s aktualnim rangiranjem sveučilišta u svijetu kojim su protežirana američka sveučilišta i svega dva do tri europska.
Na današnjoj sjednici u trajno zvanje izabrani su dr. sc. Diana Stolac s Filozofskog fakulteta i red. prof.  Marijan Pongrac s Akademije primijenjenih umjetnosti, dok je u zvanje na pet godina potvrđen dr. sc. Stanimir Vuk – Pavlović s Odjela za biotehnologiju.
U naslovno zvanje redovitog profesora na pet godina potvrđen je dr. sc. Aldo Radolović s Pravnog fakulteta. 
 E.M.Š.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk