Znanjem doprinose prosperitetu Rijeke, NL, 16. 12. 2011.
S jučerašnje svečanosti stipendista u Gradskoj vijećniciRIJEKA Diana Palaić, koja je stekla ove godine zvanje doktorice medicine na Medicinskom fakultetu u Rijeci, zahvalila se u ime svih diplomanata stipendista Grada Rijeke na novčanoj potpori koju su dobijali tijekom studiranja na svečanosti potpisivanja ugovora o stipendiranju darovitih učenika srednjih škola i studenata.
    – Naš osobni uspjeh ne bi bio ovakav da nije bilo podrške Grada Rijeke. Nadam se da ćemo pridonijeti prosperitetu grada znanjima koja smo stekli, poručila je Diana Palaić. Još 17 njezinih kolega diplomiralo je u 2011. godini, a na jučerašnjoj svečanosti dodijeljeno je 37 novih stipendija.
    Pročelnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Sanda Sušanj kazala je da će u školskoj godini 2011./2012. Grad Rijeka dodjeljivati 165 stipendija učenicima trećih i četvrtih razreda srednjih škola i studentima.
    – Riječ je o najboljima od najboljih, a 11 novih stipendista među studentima su bili stipendisti srednjoškolci što je dokaz da izvrsni ostaju izvrsni, izjavila j
Grad isplatio 2.348 godišnjih stipendija

Od 1993. godine Grad Rijeka isplatio je 2.348 godišnjih stipendija, a zadnjih nekoliko godina za stipendije je u gradskom budžetu bilo osigurano više od  1,2 milijuna kuna. Ako se školuje u Rijeci, student ili učenik primit će devet stipendija u iznosu od 850 kuna mjesečno, a za one koji se školuju izvan Rijeke stipendija iznosi 1.100 kuna mjesečno.
e Sušanj.
    Gradonačelnik Vojko Obersnel poručio je riječkoj budućnosti da ljudski mozak funkcionira poput padobrana, odnosno da funkcionira samo kada je otvoren.
    – Budite i vi otvoreni za nova znanja i spoznaje. U proteklih 20 godina te vrijednosti bile su na margini društva. Vječiti sam optimist i znam da će se to promijeniti. Vaš je odabir obrazovanje i on je ispravan. Nema razvoja i boljitka nekog društva bez ulaganja u znanje i mlade stručnjake, uvjeren je Obersnel. On je istaknuo da će u novoj vladi Zorana Milanovića upravo resor obrazovanja preuzeti nekadašnji riječki stipendist, a riječ je o dogradonačelniku Željku Jovanoviću. Riječki gradonačelnik očekuje da će riječka iskustva i obrasce Jovanović implementirati u njegov program.
    – Svjesni smo da naše stipendije nisu bile dovoljne pa se zahvaljujemo i vašim roditeljima. Jedan od najvećih problema s kojima se suočavamo je dostupnost radnih mjesta. Nadam se da će se i to promijeniti na bolje. Voljeli bi kada bi mogli povećati iznos stipendija, ali to je teško očekivati u sljedećoj godini jer ćemo morati pričekati bolja vremena, rekao je Obersnel. On je na kraju zaključio da je Grad Rijeka bio u pravu kada je kao kriterij za stipendiranje izabrao izvrsnost zbog rezultata koje postižu riječki stipendisti.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk