Osnivanje studija arhitekture grada, NL, 21. 12. 2011.
Sveučilište u Rijeci i Berlage Institut provest će proces akreditacije novog studija i programa cjeloživotnog učenja
 
Pokretanje prvog poslijediplomskog specijalističkog studija iz arhitekture u Hrvatskoj – Građevinski fakultet u RijeciRIJEKA Na Građevinskom fakultetu u Rijeci održana je druga radionica vezana uz osnivanje poslijediplomskog specijalističkog studija Arhitektura grada Sveučilišta u Rijeci i Berlage Instituta iz Rotterdama. O pokretanju budućeg studija razgovarali su predstavnici PGŽ, Grada Rijeke, Grada Opatije, Grada Krka, te drugih gradova i općina, kao i kvarnerskih otoka, ali i predstavnici Hrvatske komore arhitekata i Udruženja hrvatskih arhitekata. Sveučilište u Rijeci te Berlage Institut iz Rotterdama pokrenuli su osnivanje sveučilišnog studija Arhitektura grada. Rektor Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. Pero Lučin i direktor Berlage Instituta iz Rotterdama Vedran Mimica potpisali su ugovor o suradnji, a trenutno se provode aktivnosti vezane uz organizaciju studijskog programa.
   
Osiguravanje sredstava

Druga radionica je namijenjena pripremanju dokumenta za akreditaciju i povezivanje dionika koji bi, prema zamislima pokretača studija, uključivali Županiju, gradove Rijeku, Opatiju, Bakar, Krk, Cres i Lošinj, te druge gradove i općine otoka Kvarnerskog arhipelaga, Hrvatsku komoru arhitekata, Udruženje hrvatskih arhitekata, regionalne i gradsk

Intenzivno usklađivanje

U listopadu je održana i prva u nizu radionica vezanih uz projekt osnivanja sveučilišnog poslijediplomskog specijalističkog studija Arhitektura grada na kojoj su bili prisutni predstavnici Sveučilišta u Rijeci, članovi Povjerenstva za izradu prijedloga studijskog programa te predstavnici Berlage Instituta iz Rotterdama. Program studija koji će se odvijati na engleskom jeziku bit  će kompatibilan s praksom i iskustvom Berlage Instituta, osiguravajući na taj način izgradnju institucije na bazi modela intenzivnog usklađivanja Hrvatskog kvalifikacijskog okvira s najvišim europskim standardima post-akademskog obrazovanja.

e zavode za urbanizam, te sveučilišne i stručne institucije iz regije. Sveučilište u Rijeci i Berlage Institut provest će proces akreditacije novog studija i programa cjeloživotnog učenja te se angažirati na iznalaženju sredstava Europskih fondova za daljnji razvoj i provedbu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira.
   
Ispitivanje i provokacija

– Pokretanje prvog poslijediplomskog specijalističkog studija iz arhitekture u Hrvatskoj javlja se kao reakcija na prepoznatu potrebu za obrazovanjem novog profila arhitekta – stručnjaka sposobnog da odgovori na izazove s kojima su suočeni suvremeni gradovi i urbane regije. Inicijativa pretpostavlja istraživanje novih disciplinarnih spoznaja o snazi i ulozi arhitekture. Studij je multidisciplinaran, a omogućuje polaznicima znanje o kulturnim, socijalnim, ekonomskim i operativnim čimbenicima koji utječu na kreiranje prostora novih urbanizacija na mediteranskom jugoistoku Europe, poručuju sa Sveučilišta u Rijeci.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk