"Sveučilište i dalje raste", NL, 22. 12. 2011.
PREDBLAGDANSKI SUSRET REKTOR SVEUČILIŠTA PRIMIO NAGRAĐENE ZNANSTVENIKE, UMJETNIKE I STUDENTE
 
Naš proračun narastao je za više od šest posto, a profesori i studenti ostvarili su puno akademskih, znanstvenih i strukovnih uspjeha, rekao je rektor prof. dr. Pero Lučin
 
Znanstvenici, umjetnici i studenti koji su protekle godine za svoje uspjehe primili vrijedne nagradeRIJEKA Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin jučer je u novootvorenoj zgradi Građevinskog fakulteta u Kampusu na Trsatu održao tradicionalno blagdansko primanje za znanstvenike, umjetnike i studente koji su za svoje uspjehe primili nagradu na međunarodnoj, državnoj, lokalnoj ili strukovnoj razini. Zahvaljujući svima koji su ostvarili priznanja i uspjehe u protekloj godini, rektor je ocijenio kako je 2011. godina za riječko Sveučilište završila poprilično uspješno, s obzirom na okolnosti u kojima djeluje.
    – Sveučilište je nastavilo kontinuitet rasta koje ostvaruje u zadnjih deset godina. Naš proračun narastao je za više od šest posto, a naši profesori i studenti ostvarili su puno akademskih, znanstvenih i strukovnih uspjeha. Nadam se da ćemo nastaviti rasti i u sljedećoj godini, rekao je prof. dr. Lučin.
   
Tradicionalna priznanja

U sklopu jučerašnje svečanosti tradicionalna priznanja za osvojene državne nagrade dobili su prof. dr. Ratko Zelenika s Ekonomskog fakulteta, prof. dr. Saša Ostojić s Medicinskog fakulteta, koji je dobio i godišnju nagradu Grada Rijeke, dr. sc. Emilia Mišćenić s Pravnog fakulteta, prof. dr. Josip Brnić s Tehničkog fakulteta, koji je ove godine dobio i počasni doktorat Gradus Honoris Causa na Henan Politechnic University u kineskom Jiaozuou, i prof. dr. Sofija Vrcelj s Filozofskog fakulteta. Priznanja za osvojene nagrade Primorsko-goranske županije dobili su prof. emeritus dr. sc. Katica Ivanišević s Filozofskog fakulteta, prof. dr. Rajka Jurdana Šepić sa sveučilišnog Odjela za fiziku, koja je dobila i godišnju nagradu Grada Rijeke, i prof. dr. Marina Šantić s Medicinskog fakulteta, a za osvojene nagrade Grada Rijeke dobili su prof. dr. Bruno Grbac s Ekonomskog fakulteta, koji je dobio i godišnju nagradu Zaklade Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. Davor Štimac s Medicinskog fakulteta, prof. dr. Pavao Komadina s Pomorskog fakulteta i Melinda Kostelac s Akademije primijenjenih umjetnosti.
   
Vrhunski sportaši

Priznanja za dobivene strukovne nagrade dobili su: Irena Slavuljica s Medicinskog fakulteta, doc. dr. Miroslav Vrankić s Tehničkog fakulteta, prof. dr. Mladenka Tkalčić s Filozofskog fakulteta, prof. dr. Alessandra Pokrajac-Bulian s Filozofskog fakulteta, prof. dr. Zoran Sušanj s Filozofskog fakulteta, doc. Aljoša Brajdić s Akademije primijenjenih umjetnosti, dr. vet. med. Maja Mitrović s Medicinskog fakulteta, Vanda Juranić-Lisnić s Medicinskog fakulteta i doc. dr. Vedrana Mikulić-Crnković sa sveučilišnog Odjela za matematiku. U istoj kategoriji nagrađeni su studenti Bojana Knežević, Sara Grbčić, Andrea Načinović i Tedi Zgrablić s Građevinskog fakulteta, Inovacijski tim Filozofskog fakulteta Tomislav Matić, Teo Kos i Adrian Smijulj s mentorom mr. sc. Gordanom Đurovićem, Tihana Gržanić, Dajana Radoš
Međunarodne nagrade
Priznanje za dobivene međunarodne nagrade dobili su prof. dr. Amir Muzur s Medicinskog fakulteta, prof. dr. Goran Kalogjera s Filozofskog fakulteta, koji je dobio i počasni doktorat Gradus Honoris Causa Sveučilišta »Sv. Kiril i Metod« u Skopju, prof. dr. Bernard Franković s Tehničkog fakulteta, doc. dr. Elvis Mujačević s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Antonija Zurunić s Medicinskog fakulteta i Zdravko Milić s Akademije primijenjenih umjetnosti.
Priznanja Zaklade Sveučilišta
U protekloj godini Zaklada Sveučilišta u Rijeci nagradila je prof. dr. Mehmeda Čauševića s Građevinskog fakulteta, prof. dr. Nikolu Petkovića s Filozofskog fakulteta, prof. dr. Čedomilu Milin s Medicinskog fakulteta, prof. dr. Marka Čanađiju s Tehničkog fakulteta, Maju Franković s Akademije primijenjenih umjetnosti, dr. sc. Marinu Babić Čač s Medicinskog fakulteta,  doc. dr. Ivanu First s Ekonomskog fakulteta, dr. sc. Jonatana Lergu s Tehničkog fakulteta, te Anu Vivodu s Učiteljskog fakulteta.
i Andrea Brajnović s Akademije primijenjenih umjetnosti, te studenti vrhunski sportaši Ana Znaor s Učiteljskog fakulteta, Damir Burić s Ekonomskog fakulteta, Goran Lučin, Rene Pernuš i Daniel Mihelić s Ekonomskog fakulteta, Luka Rukavina s Medicinskog fakulteta, Borka Frančišković i Marko Kovačić sa sveučilišnog Odjela za matematiku, Bernarda Brčić s Ekonomskog fakulteta i Samanta Fabris s Pravnog fakulteta, zatim rukometne reprezentacije SuRi, i to ženski tim u sastavu: Slavica Shuster, Tea Bunić, Ana Marija Pavletić, Ivana Vuković, Jelena Piršl, Mia Dundović, Tanja Mateševac, Martina Bilevar, Stefani Stakorić, Gabrijela Dramac, Anja Iskra, Mateja Jurišić, Anja Wolfand i Ivana Jurišić, te muški tim: Damir Vućko, Antonio Jelušić, Josip Crnić, Dino Bačić, Filip Briški, Ivan Ćosić, Leo Seferagić, Marijan Bašić, Marin Kružić, Petar Jelušić, Marko Kačanić, Marko Vidović, Marin Đurica i Davor Brajnović, ženska mornarsko-veslačka studentska ekipa s Pomorskog fakulteta: Katarina Babić, Romana Ban, Patricija Dragičević, Andrea Kauzlarić, Damira Omanović, Nina Kokorović, Lejla Ajanović, Barbara Glažar, Nikolina Pahljina, Darija Uremović, Anamarija Pocedić i Petra Petrinic, te muška mornarsko-veslačka studentska ekipa Pomorskog fakulteta: Nikolina Mavrinac, Ennio Babić, Toni Kučić, Anton Bunoza, Marko Lajić, Kristijan Červenjak, Dean Rončević, Toni Jurjević, Luka Šafarić, Sven Hager, Aldo Mavrović, Ivan Pepelko, Nardi Hrvatin, Robert Vukelić, Marko Marciuš, Marko Štrlek i Andrej Danyi.
Andrej PETRAK
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk