Četiri studentice dobile stipendiju od 1.100 kuna, NL, 23. 12. 2011.
 
 
 
Andrea Kalanj i Anja Antolović potpisuju ugovoreRIJEKA Četiri studentice koje se školuju za deficitarna zanimanja socijalnog pedagoga i edukacijskog rehabilitatora u ovoj akademskoj godini primat će stipendije Grada Rijeke u iznosu od 1.100 kuna mjesečno, kojima se želi potaknuti Riječane na školovanje za zanimanja koja nedostaju riječkim obrazovnim ustanovama. Gradonačelnik Vojko Obersnel potpisao je ugovore o stipendiranju s Andreom Kalanj i Teom Juretić, studentice socijalne pedagogije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Lidijom Iličić, koja na istom fakultetu polazi smjer edukacijska rehabilitacija, te s Anjom Antolović, koja polazi studij specijalne i rehabilitacijske pedagogije na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani. 
    – Dodjelom ovih stipendija želimo omogućiti lakši završetak studiranja i dobivanje zvanja s kojim se, nakon povratka u Rijeku, može dobiti postao u ustanovama u kojima nedostaju stručnjaci, kazao je Obersnel, koji se nada da će ovogodišnja dodjela stipendija potaknuti druge mlade ljude da se sljedeće godine jave na natječaj za stipendiranje ili se odluče obrazovati u nekom od deficitarnih zanimanja.
    Dobitnice gradskih stipendija odabrane su po provedenom natječaju raspisanom na osnovu podataka Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te na temelju potreba u gradskim ustanovama. Planirano je dodjeljivanje šest novih stipendija studentima, i to po dvije za zanimanje logopeda, socijalnog pedagoga i edukacijskog rehabilitatora, međutim na natječaj se nije javio niti jedan student logopedije.
    U prošloj akademskoj godini potpisan je ugovor o stipendiranju sa četiri studentice, što znači da Grad Rijeka trenutno stipendira osam studentica koje se obrazuju za deficitarna zanimanja. Stipendija se isplaćuje tijekom devet mjeseci, jednako kao i stipendija kojom Grad podupire izvrsne i studente koji se obrazuju izvan Rijeke

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk