Zimska škola fizike 2012
Utorak, 10.01.2012.
Odjel za fiziku  Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizira 12. - 13. siječnja 2012. prvu Zimsku školu fizike za učenike srednjih škola i stručni skup za nastavnike pod nazivom “Suvremene metode učenja fizike – kako to znanstvenici rade”.
Četrdeset učenika odabranih prema kriterijima izvrsnosti i dvadeset nastavnika, slušat će predavanja znanstvenika s Odjela za fiziku u kojima će im fizika biti predočena kroz prizmu njihovog vlastitog znanstveno-istraživačkog rada. Predavanja se oslanjaju na međunarodno prepoznate rezultate riječkih znastvenika objavljene u posljednjih nekoliko godina, a jedno predavanje će prigodno biti posvećeno Ruđeru Boškoviću.
U popodnevnim satima predviđene su vježbe i radionice koje izvode članovi Odjela za fiziku i gosti, s vrlo šarolikim rasponom sadržaja, pristupom, i potrebnom razinom predznanja iz fizike, a s naglaskom na praktičan rad i dodir učenika s raznolikim pokusima. Učenici će moći sami birati radionice prema svojim vlastitim afinitetima i uzrastu, i tako upoznati fiziku žongliranja, elektromagnetizma, sastavljati teleskop i njime opažati svemir, izvoditi laboratorijske vježbe u praktikumima Odjela, učiti pristup rješavanju zadataka za državnu maturu, ili iskusiti vezu između fizike i rock glazbe.


 U sklopu Zimske škole također će biti i sadržaja koji će osim za polaznike biti otvoreni za sve zainteresirane posjetitelje:

- Tijekom oba dana od 10 do 18 sati moći će se razgledati izložba interaktivnih pokusa, i primjerice isprobati “čarobnu kuglu”, ili naučiti na koji način onemogućiti signal mobilnom telefonu, učeći pritom fizikalne principe odgovorne za različite svakodnevne pojave.

- U četvrtak od 17 sati bit će moguće opažanje neba malim teleskopima.

- U petak 13.1.2012. u 16 sati u prostoriji 210 održat će se u sklopu Škole javna tribina pod nazivom “Karijere u fizici”, u kojoj će osim fizičara znastvenika gostovati i fizičari koji se bave drugim vrstama poslova – primjenom fizike u zdravstvu, meteorologiji, edukaciji, tehnologiji i gospodarstvu. Fizičar je jedno od najtraženijih zanimanja u današnje vrijeme, prema podacima Zavoda za zapošljavanje. Što  fizičar može raditi, te što ga na putu obrazovanja, usavršavanja i prakse u poslu čeka, raspravljat će se zajedno s našim gostima. Uz učenike i ljubitelje fizike, na tribinu pozivamo i roditelje.

Novosti vezane za Zimsku školu mogu se pratiti na stranici:
http://www.phy.uniri.hr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=25&Itemid=122&lang=en

Ukoliko gornji link privremeno nije dostupan, sadržaje možete vidjeti na adresi http://arhiva.phy.uniri.hr, na kojoj se s lijeve strane nalazi link "Zimska škola fizike 2012"

Zimska škola će se održati na adresi:
Sveučilište u Rijeci - Odjel za fiziku (zgrada Teološkog fakulteta)
Omladinska 14, Rijeka
 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk