"Kakva je veza fizike i rock glazbe", NL, 12. 1. 2012.
 
PRVA ZIMSKA ŠKOLA FIZIKE ZA SREDNJOŠKOLCE DANAS I SUTRA
Kakva je veza fizike i rock glazbe
 
 
RIJEKA Prva Zimska škola fizike za učenike srednjih škola bit će održana danas i sutra u zgradi sveučilišnog Odjela za fiziku, odnosno Teološkog fakulteta, u Omladinskoj ulici, u organizaciji Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci, te u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Istodobno bit će održan i stručni skup za nastavnike pod nazivom »Suvremene metode učenja fizike – kako to znanstvenici rade«.
    Četrdeset učenika odabranih prema kriterijima izvrsnosti i dvadeset nastavnika, slušat će predavanja znanstvenika s Odjela za fiziku u kojima će im fizika biti predočena kroz prizmu njihova vlastitog znanstveno-istraživačkog rada. Predavanja se oslanjaju na međunarodno prepoznate rezultate riječkih znanstvenika objavljene u posljednjih nekoliko godina, a jedno će predavanje biti prigodno posvećeno Ruđeru Boškoviću.
    U popodnevnim satima predviđene su vježbe i radionice koje izvode članovi Odjela za fiziku i gosti, s vrlo šarolikim rasponom sadržaja, pristupom, i potrebnom razinom predznanja iz fizike, a s naglaskom na praktičan rad i dodir učenika s raznolikim pokusima. Učenici će moći sami birati radionice prema svojim vlastitim afinitetima i uzrastu, i tako upoznati fiziku žongliranja, elektromagnetizma, sastavljati teleskop i njime opažati svemir, izvoditi laboratorijske vježbe u praktikumima Odjela, učiti pristup rješavanju zadataka za državnu maturu, ili iskusiti vezu između fizike i rock glazbe. U sklopu škole u petak bit će održana tribina »Karijere u fizici«, uz gostovanje fizičara znanstvenika, ali i fizičara koji se bave drugim vrstama poslova, poput primjene fizike u zdravstvu, meteorologiji, edukaciji, tehnologiji i gospodarstvu.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk