"Smjernice za kvalitetnije studiranje", NL, 7. 2. 2012.
STUDENTSKI KONGRES O OBRAZOVNOJ POLITICI U VISOKOM ŠKOLSTVU
Smjernice za kvalitetnije studiranje
 
 
Filozofski fakultet bit će domaćin manifestacijeRIJEKA Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci od 28. do 31. ožujka na Filozofskom fakultetu organizira prvi Riječki studentski kongres s međunarodnim sudjelovanjem – RISC 2012, na temu »Obrazovna politika u visokom školstvu«. Namjera je riječkog SZ-a da kroz predavanja i tematske okrugle stolove razrade policy strategiju, koja iz studentske perspektive nudi smjernice za poboljšanje kvalitete visokog obrazovanja u Hrvatskoj.
    – RISC je nastao kao rezultat potrebe za raspravljanjem, razmjenom iskustva i većim angažmanom studenata u području visokoobrazovne politike. U skladu s tim postavljeno je više ciljeva, a riječ je o prepoznavanju važnosti obrazovne politike od strane studenata, razmjeni iskustava vezanih za studentsku problematiku i studentski aktivizam, isticanju važnosti međusveučilišne suradnje, komparativnoj analizi sustava obrazovanja različitih zemalja, usporedbi načina organizacije studentskog predstavništva na visokim učilištima te modela financiranja studentskog obrazovanja, istraživanju problema povezanosti tržišta rada i politike upisnih kvota visokih učilišta te pozicioniranju riječkog Studentskog zbora u odnosu na međunarodne studentske organizacije, napominju iz Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.
    Na kongresu će sudjelovati studentske organizacije koje djeluju pri raznim sveučilištima, mladi iz Hrvatske i Europe koji imaju interes u razvoju i stvaranju novih rješenja za obrazovnu politiku te mlade uključene u rad iz pitanja obrazovne politike na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.
    Sudionici moraju ispuniti prijavni obrazac dostupan na webu Filozofskog fakulteta, do 17. veljače. Svi prijavljeni bit će izviješteni o rezultatima 21. veljače, nakon završetka procesa selekcije. Participacija iznosi 50 eura, u što je uključen smještaj, tri obroka dnevno, besplatna kava za vrijeme predavanja te besplatan javni prijevoz, kongresna torba i promotivni materijali, a sudionici sami snose troškove putovanja.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk