"Fasada se drži, to je najvažnije", NL, 7. 2. 2012.
I GRAĐEVINSKI FAKULTET U KAMPUSU NA TRSATU OSTAO BEZ VODE, STUDENTI SE ŽALE NA PROBLEME S FASADOM I NEDOVOLJNO GRIJANJE
Fasada se drži, to je najvažnije
 
 
Srećom, na fakultetu nema nastave jer su ispitni rokoviRIJEKA Cijela zgrada Građevinskog fakulteta jučer je zbog smrznutih cijevi ostala bez vode, a samim tim i bez funkcionalnih sanitarnih čvorova. Kako se studenti i djelatnici fakulteta ipak ne bi morali snalaziti kako znaju i umiju da bi zadovoljili svoje osnovne životne potrebe, uprava je na prvoj etaži garaže objekta postavila dva kemijska »Toi Toi« WC-a. Studenti Građevinskog fakulteta početkom studenoga uselili su u velebni objekt u sveučilišnom Kampusu na Trsatu, vrijedan više od 115 milijuna kuna, ali već po useljenju suočili su se s brojnim problemima. Osim već pomalo uobičajenih problema s vodom, studenti, s kojima smo razgovarali, žale se i na grozne uvjete rada, uzrokovane kako nedovoljnim grijanjem objekta, tako i problemima s fasadom. Famozna poliventilirajuća fasada Građevinskog fakulteta, poput ventilirajuće fasade na susjednom, dovršenom, ali još uvijek zatvorenom objektu Sveučilišnih odjela, nije izdržala haranje jake bure po Trsatu s udarima na mahove i preko dvije stotine kilometara na sat. Kao ilustraciju problema s fasadom, studenti navode i aluminijske brisoleje, fasadne elemente za zaštitu od sunca, koji na vjetru proizvode neizdrživ zviždajući zvuk pa su dobili uputu da ih se ne smije ostaviti zatvorene na duže vrijeme, a pogotovo ne noću.
    Dekanica Građevinskog fakulteta prof. dr. Aleksandra Deluka Tiblja

U postolara najgore cipele

Novi objekt, koji je projektirala mr. sc. Olga Magaš, s gotovo devet tisuća četvornih metara suvremenih predavaonica, kabineta, nastavničkih ureda te pet laboratorija, otvara sasvim nove mogućnosti za daljni razvoj studija i istraživanja na Građevinskom fakultetu. Nažalost, teško da će sve to previše značiti studentima sve dok u ovom reprezentativnom objektu ne profunkcioniraju neke osnovne stvari.
– Poznata je izreka da postolar ima najgore cipele, ali smiješno je da baš mi građevinari moramo imati toliko problema s objektom svog fakulteta – komentar je jednog od studenata Građevinskog fakulteta.

š navodi kako se utvrđuje uzrok problema zbog kojeg je cijeli nedavno otvoreni objekt ostao bez vode te da će se sanaciji pristupiti u najkraćem mogućem roku.
    – Funkcioniramo što bolje možemo u ovim okolnostima, a srećom, trenutačno se na fakultetu ne odvija nastava, već samo ispitni rokovi, zbog čega u objektu boravi samo manji dio studenata i djelatnika. Kao privremeno rješenje, postavili smo kemijske wc-e u garaži, a vjerujemo da će trenutačni problem biti ubrzo riješen – kaže dekanica.
    Premda su se jučer pojavile informacije da je komad lima odletio s krova objekta, prof. dr. Deluka Tibljaš kaže kako nema nikakvih saznanja o tome.
    – Fasada se zasad drži i to je najvažnije. Od useljenja u objekt nismo imali problema s fasadom – dodaje dekanica.

A. PETRAK

Prilagođeno za ispis


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk