"Mjesec studentskog života u Finskoj", NL, 9. veljače 2012.
ZAKLADA SVEUČILIŠTA NATJEČAJ ZA BESPLATNU MEĐUNARODNU RAZMJENU
Mjesec studentskog života u Finskoj
 
Poziv otvoren studentima do 21. godine starosti, s aktivnim znanjem engleskog jezika i prosjekom ocjena tijekom studija od najmanje 4,00
 
 
Branka Crnković-Stumf, Sara Grbčić, Sanja Barić predstavile novi natječajRIJEKA Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisala je peti natječaj za besplatnu međunarodnu razmjenu za studente riječkog Sveučilišta u Finskoj, a iz Japana se nedavno vratila dobitnica prethodnog natječaja Sara Grbčić s Građevinskog fakulteta.
    Natječaji se raspisuju u suradnji s Lions klubom Rijeka, a poziv je otvoren za sve zainteresirane studentice i studente Sveučilišta u Rijeci, starosti do 21 godine, s aktivnim znanjem engleskog jezika i prosjekom ocjena tijekom studija od najmanje 4,00. Odabrani student ili studentica boravit će u Finskoj tri tjedna, od 5. srpnja do 5. kolovoza, a sve troškove razmjene, uključujući put, boravak i smještaj, snose Lions klub Rijeka i Zaklada Sveučilišta. Odabrani student provest će dio razmjene u međunarodnom kampu za mlade, a dio u Lions obitelji. Aktivnosti predviđene razmjenom uključuju izlete i razne sportske aktivnosti. Rok za podnošenje prijava je 15. veljače, a tekst natječaja i obrazac za prijavu dostupni su na internetskim stranicama Zaklade www.zaklada.uniri.hr.
    Od odabranih studenata očekuje se da budu što bolji ambasadori svoje zemlje i svoje kulture, a pravim odabirom u tom smislu pokazala se Sara Grbčić, koja je napomenula kako joj je mjesec dana provedenih u Japanu bilo jedno od najvrjednijih iskustava u životu.
    – Htjela bih se zahvaliti svima koji su mi to omogućili. Ono što me se najviše dojmilo u Japanu je njihova kultura. Od prvog dana boravka kod »host« obitelji osjećala sam se divno i opušteno, upravo zbog njihove tople naravi. Udomile su me dvije obitelji, obje smješten u Nagoyi. Naučila sam puno o njihovom načinu života, vjeri i kulturi. Tjedan dana provela sam u kampu sa studentima iz Malezije, Australije i Japana te članovima Lions kluba. Posjetili smo Tokyo i Kyoto. Predvečer su u kampu bile organizirane razne radionice u sklopu kojih smo prezentirali našu zemlju. Osim što sam ponešto naučila o Maleziji i Australiji, imala sam priliku predstaviti i Lijepu Našu – kaže Grbčić, napominjući kako joj je put proširio vidike, jer nakon provedenog vremena s tako divnim ljudima zaista poželi biti bolji čovjek.
    Osim u Japanu, Zaklada Sveučilišta i Lions klub Rijeka dosad su uspješno organizirali međunarodnu razmjenu u Norveškoj i Danskoj.

Andrej PETRAK

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk