Radionica iz područja biotehnologije
Četvrtak, 09.02.2012.
Centar za proteomiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u razdoblju od 13. do 15. veljače 2012. godine organizira međunarodnu radionicu punog naziva „Antibody engineering: from murine hybridoma to therapeutics“
(„Rekombinantna protutijela: od mišjih hibridoma ka terapeutskim pripravcima“).

Radionicu će pohađati dvanaest polaznika, prije svega doktorandi Sveučilišta u Rijeci, ali i mladi znanstvenici s Instituta Ruđer Bošković, Sveučilišta u Sarajevu te Zavoda Republike Slovenije za transfuzijsku medicinu.
Kroz teoretska predavanja i praktične vježbe polaznici će se usavršavati u nizu različitih metoda, poput metode kloniranja hibridoma, metode phage display za proučavanje interakcija između proteina te metode humanizacije mišjih protutijela.

Predavanja će održati nekoliko renomiranih znanstvenika, među kojima su prof. dr. John McCafferty s University of Cambridge, Ujedinjeno Kraljevstvo, prof. dr. Stefan Dübel i dr. Thomas Schirrmann s Technical University of Braunschweig, Njemačka, dr. Dafne Müller, University of Stuttgart, Njemačka te prof. dr. Marko Dolinar sa Sveučilišta u Ljubljani.

Ovo je posljednja od ukupno tri radionice organizirane u sklopu tehnologijskog projekta „Centar za produkciju monoklonskih protutijela Rijeka: podizanje na višu razinu središnje istraživačke i uslužne infrastrukture regije Jugoistočne Europe“, kojeg je ukupno tri godine te u iznosu od 619.770 EUR financirala Europska komisija putem Sedmog okvirnog programa.

Ovaj projekt, kratkog naziva CAPRI2010, namijenjen je jačanju istraživačkog kapaciteta Centra za proteomiku u području produkcije monoklonskih protutijela na virusne i stanične proteine za potrebe istraživanja i dijagnostike, odnosno u bazičnoj i primijenjenoj medicini.

Taj cilj ostvaren je nabavkom nove opreme i uvođenjem novih tehnologija, ali i profesionalnim razvojem ljudskih potencijala, putem organizacije radionica te usavršavanjem u partnerskim znanstvenim institucijama.

Vise u programu
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk