"Veleposlanik Ukrajine posjetio Novi list", NL, 15. 2. 2012.
Veleposlanik Ukrajine posjetio Novi list
 
 
Branko Mijić i Oleksandar Levčenko u Novom listuRIJEKA Redakciju Novog lista jučer su posjetili veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj Oleksandar Levčenko i ataše Veleposlanstva Olha Ros gdje su ih primili glavni urednik Branko Mijić, njegov zamjenik Edi Prodan te urednica vanjskopolitičke rubrike Jagoda Vukušić.
    Neposredni povod posjeta bila je proslava 20. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između Ukrajine i Hrvatske što će se prigodnom svečanošću obilježiti 22. veljače u riječkoj Filodrammatici, kojoj će medijski potporu pružiti upravo Novi list. Glavni urednik Mijić je veleposlanika Levčenka upoznao s dugotrajnom poviješću Novog lista te s jasnim uređivačkim stavom što ispred ma kojeg političkog predznaka stavlja profesionalnost i neovisnost. Bilo je razgovora i o krizi što žestoko napada kako gospodarstva dviju država, tako i medije, ali i o uznapredovaloj suradnji na gospodarskom, kulturnom i turističkom planu. Veleposlanik Levčenko je istaknuo mogućnost se i ovog ljeta ukinu vize između Ukrajine i Hrvatske kako bi se pomoglo turističkoj razmjeni ali i odlasku navijača, tim više plasira li se hrvatska reprezentacija u drugi krug natjecanja, na Prvenstvo Europe u nogometu što se u lipnju održava u Poljskoj i Ukrajini.
    Veleposlanika Levčenka u službeni posjet primili su jučer i predstavnici Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Rektorata Sveučilišta u Rijeci. Na susretu sa zamjenikom gradonačelnika Miroslavom Matešićem, pročelnikom Odjela za kulturu Ivanom Šararom te obnašateljem dužnosti župana Vidojem Vujićem i istaknuta je dosadašnja dobra suradnja s ukrajinskim veleposlanstvom i Ukrajinom, te je naglašeno da na području Rijeke i Županije djeluje mala, ali vrlo aktivna skupina Ukrajinaca koji svojim radom obogaćuju kulturni život ovog kraja. Bilo je riječi i o čvršćem povezivanju Rijeke s nekim ukrajinskim gradom sličnijim Rijeci, koji je regionalno, gospodarsko i sveučilišno središte. (E. P., S. P.)

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk