"Izazovi Fin de Sieclea", NL, 17. 2. 2012.
Izazovi Fin de Sieclea
 
 
RIJEKA Međunarodni interdisciplinarni znanstveni skup »Literature, Culture and the Fantastic: Challenges of the Fin de Siecle (Fantastika u književnosti i kulturi: Izazovi Fin de Sieclea)« bit će otvoren danas u 8.30 sati u Gradskoj vijećnici. Na dvnodnevnom skupu u organizaciji Katedre za književnost Odsjeka za anglistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci sudjeluje pcdesetak sudionika iz petnaest europskih zemalja. Plenarna predavanja održat će prof. Stefano-Maria Evangelista s University of Oxford, prof. Tom Hubbard s Université Stendhal-Grenoble 3, prof. Tatjana Jukić sa Sveučilišta u Zagrebu, te Philip Healy s University of Oxford, a skup uklljučuje i brojne panele, što će bit paralelno održavani.
    Na otvorenju skupa bit će proglašeni pobjednici natječaja za kratku fantastičnu priču na engleskom jeziku, organiziranom u okviru projekta Kultivator, koji zajednički provode Sveučilište u Rijeci i Grad Rijeka. U okviru ovog projekta u petak u 12 sati u holu Filozofskog fakulteta bit će održano otvorenje izložbe udruge Kreatura, bivših i sadašnjih studenata Akademije primijenjenih umjetnosti, naslovljene »Fantastika zbilje«, a u subotu u 19.15 sati na istom mjestu bit će održan svečani koncert studenata Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, područnog ureda Rijeka. Skup partnerski podržavaju: The Open Society Foundations, Zaklada Sveučilišta u Rijeci, British Council, British Embassy Zagreb, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županije, te Chevning Alumni Hrvatske. (A. P.)

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk