"Osnovan studentski čitateljski klub", NL, 20. 2. 2012.
Osnovan studentski čitateljski klub
 
 
RIJEKAZahvaljujući inicijativi studentice Tine Kovačić, Gradska knjižnica Rijeka osnovala je Studentski čitateljski klub i time popunila prazninu koja je do sada postojala. Naime, čitateljski klub »Dugine čarolije« namijenjen je djeci od 9 do 12 godina, »Čarobna kućica« djeci od 11 do 14 godina, »Čitač« okuplja tinejdžere, a Čitateljska grupa Ogranka Drenova odrasle. Da je nedostajao upravo Studentski čitateljski klub Gradske knjižnice Rijeka najbolji su pokazatelj sami studenti kojih se u samo mjesec dana od objave ideje prijavilo čak 48! Riječ je o studentima različitih fakulteta i usmjerenja pa će tako o pročitanim knjigama zajedno diskutirati studenti Ekonomskog, Pravnog, Medicinskog, Tehničkog, Filozofskog, Učiteljskog fakulteta, Veleučilišta... Uglavnom studenti Sveučilišta u Rijeci, ali i u Trstu.
    Kako smo saznali od Verene Tibljaš, koordinatorice programskih aktivnosti GKR-a, dobar dio studenata prijavio se iz želje da stvori ili pak vrati naviku čitanja, a ono što posebno treba istaknuti jest da je cijela ova ideja izgrađena na volonterskoj osnovi i knjižničnoj podršci.
    – Okidač za iskazivanje želje osnivanja studentskoga kluba bila je informacija o Čitateljskoj grupi Ogranka Drenova objavljena na Facebook profilu Knjižnice. Studenti su poželjeli isto, ali u svome, studentskom – interesnom i vršnjačkom – okruženju. S obzirom na broj prijavljenih članova, klub je razdijeljen na četiri čitateljske grupe i među prijavljenima su, uz Tinu Kovačić, izabrana još tri voditelja – Tamara Crnko, Almir Maslić i Vedran Laković, rekla nam je Verena Tibljaš. 
    Dvosatni sastanci kluba održavat će se jednom mjesečno za svaku grupu u prostoru Kreativnog laboratorija, smještenog'uz Hječji odjel Stribor, Trg 128. brigade HV 6, a grupe su već odabrale i prve knjige za čitanje. U veljači se čita »Knjiga o Blanche i Marie« Pera Olova Enquista, »Ogledi o ljubavi« Alaina de Bottona, »Strah i trepet« Amelie Nothomb i »Marcelo u stvarnome svijetu« Francisca X. Storka. (K. K.)

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk