Održana 76. promocija doktora znanosti
Petak, 24.02.2012.
U Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana je svečana 76. promocija doktora znanosti iz biomedicine i zdravstva, društvenih i tehničkih znanosti. Promocijom novih 11 doktora znanosti, riječko Sveučilište broj promoviranih doktora znanosti povećalo je na 847 doktoranada.

Svečanim činom promocije akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenog područja biomedicina i zdravstvo, znanstvenog polja kliničke medicinske znanosti, znanstvene grane ortopedija stekao je Tomislav Prpić za disertaciju »Utjecaj razine akumuliranog umora na posturalnu kontrolu«, dok je isti akademski stupanj iz znanstvene grane interna medicina stekao Goran Hauser za disertaciju »Usporedba psihološkog profila bolesnika s kroničnim upalnim bolestima crijeva i funkcionalnim bolestima gastrintestinalnog trakta«, a iz znanstvene grane dermatovenerologija stekla je Edita Simonić za disertaciju »Psihosocijalna obilježja bolesnika s psorijazom i psorijatičnim artritisom«.

Akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenog područja biomedicina i zdravstvo, znanstvenog polja temeljne medicinske znanosti, znanstvene grane imunologija stekla je Biljana Zafirova za disertaciju »Uloga NKG2D u razvoju, homeostazi i efektorskim funkcijama NK stanica«, dok je isti akademski stupanj iz znanstvenog polja kliničke medicinske znanosti, znanstvene grane interna medicina stekao Željko Puljiz za disertaciju »Prediktori nealkoholnog steatohepatitisa u bolesnika s nejasnim porastom aktivnosti alanin-aminotransferaze«, a iz znanstvene grane ginekologija i opstetricija stekla je Alemka Brnčić-Fischer za disertaciju »Ekspresija čimbenika rasta endotela limfnih žila-C i ciklooksigenaze-2 u raku jajnika«.

Akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenog područja biomedicina i zdravstvo, znanstvenog polja kliničke medicinske znanosti, znanstvene grane patologija stekla je Gabrijela Stanić za disertaciju »Vrijednost određivanja ekspresije BCL-2 obitelji proteina, TP53 i C-MYC-a u meduloblastomima«, dok je isti akademski stupanj iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja pedagogija, znanstvene grane školska pedagogija stekla Petra Pejić Papak za disertaciju »Projekcija razvoja izvannastavnih aktivnosti učenika osnovne škole«, a iz znanstvene grane posebne pedagogije stekla je Nena Rončević za disertaciju »Sveučilište i obrazovanje za održivi razvoj: analiza pretpostavki uspješne implementacije u temeljne akademske djelatnosti«.

Akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, znanstvenog polja tehnologija prometa i transport, znanstvene grane pomorski i riječni promet stekao je Đani Mohović za disertaciju »Ocjena prihvatljivosti pomorskih plovidbenih rizika«, dok je isti akademski stupanj iz znanstvene grane pomorski i riječni promet stekao Igor Rudan za disertaciju »Model ranog otkrivanja opasnosti – doprinos učinkovitosti sustava nadzora i upravljanja pomorskim prometom«.
 

 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk