"Kineska delegacija u posjetu Rijeci", NL, 6. 3. 2012.
KINESKA DELEGACIJA U POSJETU RIJECI
 
 
altRIJEKA Najviši dužnosnici Županije, Grada Rijeke i Sveučilišta primili su jučer uz posredovanje hrvatskog veleposlanika u Kini dr. Ante Simonića delegaciju kineskih liječnika i biznismena koji su zainteresirani za ulaganja u sektor zdravstva i znanosti. Radi se o biznismenima koji već posluju s hrvatskim tvrtkama, poput Badela.
    Tako će kineski liječnici tradicionalne kineske medicine doći gostovati na tri mjeseca u opatijsku Thallassotherapiju, u kojoj su već jednom boravili mjesec dana, i upravo tada je zabilježen najveći odaziv građana, njih čak 700 prošlo je tretmane kineskom medicinom. Također, župan dr. Vidoje Vujić. Turistička zajednica Kvarnera uskoro će imenovati svog predstavnika u Kini, a Županija je već u Rijeci osigurala i prostore za predstavnike kineske turističke agencije. Također, ove godine se u sklopu Sveučilišta u Rijeci osniva i Konfucijev institut, uz pomoć kojega će proučavanje kineske kulture biti dostupno svim hrvatskim građanima, kazao je Vujić.
    Gradonačelnik Vojko Obersnel ponudio je gostima iz Kine suradnju u sektoru lučkih djelatnosti i prometa:
    Inače, tvrtke Badel 1862 i Tadee Holding Group čiji je predsjednik uprave Zhang Zhuben šef delegacije koja je posjetila Rijeku, potpisale su u siječnju ugovor o zajedničkom ulaganju kojim će se osnovati trgovačko društvo u Kini pod tvrtkom Badel 1862&Tadee Joint Venture Company. (T.T.)

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk