"Studenti učili kako osmisliti projekt", NL, 15. 3. 2012.
Studenti učili kako osmisliti projekt
Radionice su vodile članice Udruge »EU klub«, dok su specijalizirana predavanja držali stručni gostujući predavači
 
U Gradskoj vijećnici podijeljene su diplome o uspješno završenoj edukacijiRIJEKA Polaznicima projekta »Idejom do projekta, projektom do sredstava« udruge EU klub jučer su u Gradskoj vijećnici uručene diplome. Riječ je o programu besplatnog usavršavanja studenata iz pisanja projektnih prijedloga i projektnog menadžmenta, financiranom od strane Primorsko-goranske županije, Ministarstva vanjskih poslova i europsih integracija te Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. Osnovni je cilj edukacije povećati znanje i stručnost studenata iz područja pisanja i provedbe projekata, a uključivala je specijalizirana predavanja te radionice pisanja projekata. Radionice su vodile članice Udruge »EU klub«, dok su specijalizirana predavanja držali stručni gostujući predavači, a primjere iz prakse predstavili su pozvani voditelji EU projekata iz civilnog sektora. Nakon završene edukacije polaznici su imali zadatak napisati završni rad, odnosno razradu projektne ideje, primjenjujući naučenu metodologiju pisanja projekata.
    Diplome o uspješno završenoj edukaciji dobili su: Ivan Braut, Iva Črnjar, Lea Dujmović, Hana Galogaža, Kristina Golubić, Teo Grlica, Lidija Ivandić, Irena Jakovljević, Tihana Kalčić, Lovro Kralj, Marta Maričić, Tomislav Mirković, Maja Mustač, Marta Viduka i Marina Žagar.
    Udruga »EU klub«, osnovana u veljači 2010. godine, nastala je s ciljem promicanja projektne kulture kao jednog od osnovnih preduvjeta uspješnog privlačenja i korištenja sredstava Europske unije, a u kontekstu ideje održivog razvoja zajednice u kojoj djeluje. Osnivači udruge su Zaklada Sveučilišta u Rijeci, te bivši polaznici Zakladine edukacije »Znanjem do sredstava, znanjem za Europu (I i II)«, pokrenute s namjerom povećanja ljudskih i stručnih kapaciteta u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije. Članove tako čine mladi ljudi koji posjeduju specifična znanja i vještine iz područja upravljanja projektima i srodnih disciplina, koji uz institucionalnu i logističku potporu Zaklade Sveučilišta, radom u udruzi nastavljaju svoje stručno usavršavanje. Svi uspješni polaznici edukativnog projekta »Idejom do projekta, projektom do sredstava«, imaju priliku uključiti se u rad udruge EU klub.

Andrej PETRAK


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk