Održana 36. sjednica Senata

Iako rutinska 36. sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci, zbog opsežnog dnevnog reda i rasprave potrajala je četiri sata.

U svomu izvješću rektor Sveučilišta prof. dr. Pero Lučin osvrnuo se na nedavno održanu 2. Akademsku donatorsku večeru, te još jednom zahvalio svima koji su doprinijeli na uspješnoj realizaciji toga iznimno važnog događaja, podsjetivši da je prikupljeno 160.900,00 kuna, od čega 14.500,00 kuna  iznose uplate za kupljene slike koje je donirala Akademija primijenjenih umjetnosti.

Za ovu je sjednicu najavljena je i tematska  točka „Reforma doktorskih studija“, međutim, kako je pojasnio Rektor , zbog  važnosti navedene tematike ona je odgođena za sljedeći mjesec kada će biti održana, osim redovite i izvanredna sjednica posvećena upravo toj problematici.

U nastavku sjednice u viša znanstveno – nastavna zvanja potvrđeni su: dr. sc. Ivo Ipšić, Tehnički fakultet, trajno; dr sc. Dražen Kovač, Medicinski fakultet, trajno; dr. sc. Jasna Prpić-Oršić, Tehnički fakultet, trajno; dr. sc. Ines Brajac, Medicinski fakultet, 5 godina; dr. sc. Željko Jeričević, Medicinski fakultet, 5 godina, a ispravljena je i prethodna odluka za dr. sc. Stanimira Vuka-Pavlovića, Odjel za biotehnologiju koji je izabran u trajno zvanje redovitog profesora.

Članovi Senata prihvatili su i izvješće o radu Zaklade Sveučilišta u Rijeci za 2011. godinu o čemu je izvijestila ravnateljica Zaklade izv. prof. Sanja Barić koja je podsjetila na programe i projekte Zaklade napominjući da je Zaklada u proteklih 9 godina od svoga osnutka prikupila 8.400.000,00 kuna od čega je neposredno u akademsku zajednicu distribuirala oko 6.500.000,00 kuna.

I predstavnici studenata izvijestili su Senat o svojim aktivnostima, okončanom natječaju za studentske projekte te najavili Studentski dan koji će biti održan početkom lipnja i raspisivanje izbora za studentske predstavnike.  

Prihvaćeno je i osnivanje novih studijskih programa: sveučilišnog preddiplomskog studija Menadžment održivog razvoja i sveučilišnog diplomskog studija Održivi razvoj turizma, Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu koji zapravo ne znače povećanje kvota već se radi o restrukturiranju i inovacijama postojećeg programa. 

Podržano je i osnivanje poslijediplomskog specijalističkog studija Ortopedija Medicinskog fakulteta, te usvajanje programa cjeloživotnog učenja Metodologije i tehnike u primjeni europskih direktiva u području procjene utjecaja zahvata na okoliš i strateške procjene utjecaja plana i programa na okoliš.

Kada je riječ o kvotama, one su bile predmet rasprave u okviru posljednje točke dnevnog reda Akcijski plan za podizanje kvalitete nastavne i znanstvene djelatnosti na Ekonomskom fakultetu i Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, o čemu će zasigurno još biti rasprave. Naime, temeljem akreditacijskog postupka za sve ekonomske fakultete u Hrvatskoj zatraženo je smanjivanje kvota što je uvjet za dobivanje dopusnice, nakon tri godine koliko traje privremena.

E.M.Š.

  
 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk