"O reformi doktorskih studija u travnju", NL, 21. 3. 2012.
SENAT SVEUČILIŠTA U RIJECI ODGOĐENA RASPRAVA O AKTUALNOJ TEMI
O reformi doktorskih studija u travnju
Prihvaćeno je osnivanje sveučilišnog preddiplomskog studija Menadžment održivog razvoja i sveučilišnog diplomskog studija Održivi razvoj turizma
 
Članovi Senata potvrdili i izbor u viša znanstveno-nastavna zvanjaRIJEKA Na drugoj Akademskoj donatorskoj večeri prikupljeno je ukupno 160.900 kuna za stipendiranje nadarenih studenata, od čega 14.500 kuna iznose uplate za kupljene slike koje je donirala Akademija primijenjenih umjetnosti, izvijestio je rektor prof. dr. Pero Lučin na sjednici Senata Sveučilišta. Najavljena tematska točka »Reforma doktorskih studija« odgođena je za sljedeći mjesec, kad će, prema najavi rektora, osim redovite biti održana i izvanredna sjednica Senata, posvećena upravo toj problematici.
    Prihvaćeno je osnivanje novih studijskih programa, i to sve

Zaklada Sveučilišta prikupila 8,4 milijuna kuna

Predstavnici studenata najavili su Studentski dan, koji će biti održan početkom lipnja, kao i raspisivanje izbora za studentske predstavnike. Članovi Senata prihvatili su izvješće o radu Zaklade Sveučilišta u Rijeci za 2011. godinu o čemu je izvijestila ravnateljica Zaklade Sanja Barić. Ona je podsjetila na programe i projekte Zaklade, napominjući da je Zaklada u proteklih devet godina od svoga osnutka prikupila 8,4 milijuna kuna, od čega je neposredno u akademsku zajednicu distribuirala oko 6,5 milijuna kuna.

učilišnog preddiplomskog studija Menadžment održivog razvoja i sveučilišnog diplomskog studija Održivi razvoj turizma, Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu koji, prema pojašnjenju na internetskoj stranici Sveučilišta, zapravo ne znače povećanje kvota već se radi o restrukturiranju i inovacijama postojećeg programa. Podržano je osnivanje poslijediplomskog specijalističkog studija Ortopedija Medicinskog fakulteta, te usvajanje programa cjeloživotnog učenja Metodologije i tehnike u primjeni europskih direktiva u području procjene utjecaja zahvata na okoliš i strateške procjene utjecaja plana i programa na okoliš.
    U viša znanstveno-nastavna zvanja trajno su potvrđeni dr. sc. Ivo Ipšić s Tehničkog fakulteta, dr. sc. Dražen Kovač s Medicinskog fakulteta te dr. sc. Jasna Prpić-Oršić s Tehničkog fakulteta, a na razdoblje od pet godina dr. sc. Ines Brajac i dr. sc. Željko Jeričević s Medicinskog fakulteta. Ispravljena je prethodna odluka za dr. sc. Stanimira Vuka-Pavlovića sa sveučilišnog Odjela za biotehnologiju koji je izabran u trajno zvanje redovitog profesora.

Andrej PETRAK


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk