"Studenti predlažu bolji sustav učenja", NL, 22. 3. 2012.

FILOZOFSKI FAKULTET PRVI RIJEČKI MEĐUNARODNI STUDENTSKI KONGRES
Studenti predlažu bolji sustav učenja
Osnovni je cilj kongresa, što počinje 29. ožujka, omogućiti ponudu konkretnih rješenja za unaprijeđenje sustava visokog obrazovanja
 
Zoran Knežević, Nikola Vincetić, Andrea Mešanović, Pero Lučin, Valentina Janjetić i Ana BelinRIJEKA Obrazovna politika u visokom školstvu tema je prvog Riječkog međunarodnog studentskog kongresa RISC 2012, što će biti održan između 29. i 31. ožujka na Filozofskom fakultetu u Rijeci, u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. Osnovni je cilj kongresa stvoriti policy strategiju koja će ponuditi konkretna rješenja za unaprijeđenje hrvatskog sustava visokog obrazovanja.
    – Nakon mnogobrojnih reformi koje naš sustav još uvijek pokušava preživjeti, nudimo svježu perspektivu koja će pomoći rješavanju starih i novih problema. Zaključci koji proizlaze iz četiri okrugla stola, pet mjeseci rada na organizaciji, pet zemalja sudionica iz regije, osam organizatora, 12 priznatih stručnjaka iz područja visokoobrazovane politike, 18 oglednih predavanja, 22 tematske rasprave, 40 volontera, 60 studenata sudionika i 1.500 utrošenih sati rada, što prevedeno prema bolonjskom riječniku čini 50 ECTS-a, predstavljat

Vrijeme umrežavanja

Riječki studentski zbor vodilja je studentima u Hrvatskoj i ostalim sveučilištima i primjer onoga kako treba raditi. Naši studenti razvili su više od dvije stotine projekata. Drago mi je da studenti sami potiču ovakve teme i žele raditi na strategiji sustava visokog obrazovanja. Sveučilišta i sustav visokog obrazovanja moraju se reformom prilagoditi potrebama studenata. Ne može se više raditi na stari način. Došlo je vrijeme umrežavanja i društvenih mreža i ne može se očekivati da će nastavnici i dalje samostalno postavljati svoja pravila, a da će im se studenti morati prilagođavati, kaže rektor Lučin.

će jednu komparativnu analizu postojećeg stanja i stvarnih potreba. Cilj te komparativne analize povećanje je studentskog standarda, osiguranje kvalitetete, te usklađivanje kvalifikacija koje se nude studentima s onima koje studentima trebaju, poručili su Andrea Mešanović, Ana Belin i Zoran Knežević iz riječkog Studentskog zbora.
    Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin ocijenio je kako je riječki Studentski zbor najbolji ne samo u Hrvatskoj, već i u široj regiji.
    Među predavanjima vrsnih stručnjaka iz područja obrazovne politike i aktivnih studenata uključenih u njezine procese, organizatori su izdvojili premijernu prezentaciju prorektorice Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Snježane Prijić-Samaržije o rezultatima istraživanja »Bologna with Student Eyes«, prvog svoje vrste u Hrvatskoj.

Andrej PETRAK


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk