"Studenti nude bolje školstvo", NL, 30. 3. 2012.
FILOZOFSKI FAKULTET U KAMPUSU OTVOREN PRVI RIJEČKI STUDENTSKI MEĐUNARODNI KONGRES
Studenti nude bolje školstvo
Glavna je tema kongresa, u čijem radu sudjeluje 60 studenata iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Makedonije, obrazovna politika u visokom školstvu
 
RISC 2012. u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci održava se do suboteRIJEKA Stvaranje policy strategije koja će iz studentske perspektive ponuditi smjernice za poboljšanje kvalitete visokog školstva u Hrvatskoj, cilj je prvog studentskog međunarodnog kongresa »Rijeka International Student Congress – RISC 2012.«, što se u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci do subote održava na Filozofskom fakultetu u sveučilišnom Kampusu na Trsatu. Glavna je tema kongresa, u čijem radu sudjeluje 60 studenata iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Makedonije, obrazovna politika u visokom školstvu.
    – Sudionici kongresa će se uključiti u iznalaženje konstruktivnih rješenja po pitanju cjelokupnog sistema visokoškolskog obrazovanja, odnosno Bolonjskog procesa kao i što bržeg uključivanja mladih na tržište rada, poručila je predsjednica riječkog Studentskog zbora Andrea Mešanović.
    Ova inicijativa Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci ima punu podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kao i samoga Sveučilišta u Rijeci. Na otvorenju kongresa sudjelovali su tako rektor riječkog Sveučilišta prof. dr. Pero Lučin, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. Luka Juroš, ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje prof. dr. Ja
Tematski okviri
   
    Neki od tematskih okvira oko kojih će se voditi rasprave su teorijski okviri obrazovne politike europskog visokog školstva, komparativne analize politike visokog obrazovanja na području Europe, zatim studenti kroz studentske organizacije, EU fondove, volontiranje te osposobljavanje studenata za tržište rada.
smina Havranek, predstavnici Grada Rijeke i Primorsko – goranske županije, prorektori Sveučilišta u Rijeci, dekani i prodekani riječkih fakulteta te mnogi drugi.
    Rektor Lučin izrazio je zadovoljstvo što studenti žele raspravljati o temama kao što su obrazovne politike u visokom školstvu, jer smatra da se njegova reforma i prilagođavanje potrebama društva i tržišta ne mogu raditi bez da su u cijeli posao uključeni i studenti. Međunarodni studentski kongres podržali su pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Jasna Blažević, te predsjednica riječkog Gradskog vijeća Dorotea Pešić-Bukovac.
    Prvog dana prorektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija prezentirala je rezultate istraživanja »Bologna with Student Eyes«, a rektor prof. dr. Pero Lučin održao je predavanje »Integriranje u europski prostor obrazovanja kroz unapređivanje kvalitete«. Održan je okrugli stol na temu »Obrazovna politika visokog školstva u Hrvatskoj – Bolonjski proces« . Detaljan raspored današnjeg i sutrašnjeg programa dostupan je na internetskoj stranici www.risc.uniri.hr.

Andrej PETRAK


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk