"Zajednička priprema projekata za fondove EU-a", NL, 31. 3. 2012.
POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI SVEUČILIŠTA U RIJECI I REGIONALNE RAZVOJNE AGENCIJE PORIN
Zajednička priprema projekata za fondove EU-a
 
 
Robert Komen i Pero LučinRIJEKA Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin i direktor Regionalne razvojne agencije Porin Robert Komen potpisali su sporazum o suradnji u zajedničkoj pripremi projekata za prijavu na strukturne fondove Europske unije. Prema riječima rektora Lučina potpisivanje sporazuma ujedno je i poruka javnosti da je potrebna daleko bolja i kvalitetnija organizacija u nastupima za strukturne fondove EU-a, iz kojih će Hrvatskoj po ulasku u ovu asocijaciju od 1. srpnja 2013. godine biti dostupno više od milijardu eura godišnje.
    – Interes Sveučilišta je da kroz strukturne fondove osigura svoj razvoj, a time i razvoj županije, grada Rijeke. Namjera nam je potaknuti svoj razvoj kroz investicijske projekte koji će se događati u našem okruženju, a onda ponuditi ekspertizu i znanje koje je koncentrirano na Sveučilištu, u gotovo 600 naših nastavnika i skoro 500 asistenata. Logično je da je prirodan partner u tom poslu upravo RRA Porin. Velik problem za koji se želimo pripremiti je provedba i implementacija projekata. Svjesni smo da u tome nemamo znanja i da ćemo još puno morati raditi da podignemo naš kapacitet. U tome će nam pomoći i ovaj sporazum – kaže Lučin.
    Direktor Robert Komen napominje da je misija Razvojne agencije da participira u podizanju kompetitivnosti privrede na regionalnoj razini.
    – Vidimo sebe kao punkt koji može povezati realni sektor i Sveučilište koje ima izrazito potentnu bazu u pogledu razvijanja modernih tehnologija i metodologija funkcioniranja privrede. Planiramo organizirati seminare i okrugle stolove, ostvariti transfer znanja, kako tehnologija, tako i inovacija. S te strane mi ćemo pokušati ovakav sporazum kratkoročno gledano pretvoriti u što je moguće više živih projekata – kaže Komen.

A. PETRAK


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk