"Josipu Brniću nagrada za životno djelo", NL, 12. 4. 2012.
ZAKLADA RIJEČKOG SVEUČILIŠTA NA JUČERAŠNJOJ SVEČANOSTI NAGRAĐENI ZNANSTVENICI I UMJETNICI
Josipu Brniću nagrada za životno djelo
 
 
Vanja Frančišković dodjeljuje nagradu Josipu BrnićuRIJEKA Profesor Tehničkog fakulteta prof. dr. Josip Brnić dobitnik je nagrade za životno djelo Zaklade Sveučilišta u Rijeci. Brnić je počasni profesor na Henan Polytechnic University u Jiaozuou u Kini, a bio je voditelj sveučilišnog dodiplomskog studija strojarstva, prodekan te dekan Tehničkog fakulteta u dva mandata, prorektor za znanost i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Rijeci, te rektor riječkog Sveučilišta. Član je više od 50 znanstvenih i stručnih domaćih i inozemih organizacija, autor devet knjiga, a ima objavljeno više od 200 znanstvenih radova publiciranih u internacionalnim časopisima, zbornicima međunarodnih i domaćih znanstvenih skupova. Voditelj je bilateralnih znanstvenih projekata, uveo je nova usmjerenja i kolegije na studijima Tehničkog fakulteta, a dvojica znanstvenika, koja su doktorirala pod njegovim mentorstvom, prof. dr. Marko Čanađija i prof. dr. Goran Turkalj dobitnici su Državne nagrade za znanost i nagrade Zaklade Sveučilišta.
    Rektor prof. dr. Pero Lučin čestitao je svim nagrađenima, a posebno se zahvalio prof. dr. Josipu Brniću, istaknuvši njegove zasluge za međunarodnu prezentaciju riječkog Sveučilišta te povezivanje Rijeke i Kine.
    Zaklada je na jučerašnjoj svečanosti dodijelila nagrade za posebne zasluge u znanstveno istraživačkom i nastavnom radu te javnoj djelatnosti za prošlu godinu, a uz nagradu za životno djelo, dodijeljene su i nagrade znanstvenicima koji su se istaknuli u pojedinim znanstvenim područjima. Za područje biomedicinske i biotehničke znanosti nagrađena je dr. sc. Astrid Krmpotić s Medicinskog fakulteta, dok je nagrada za tehničke i prirodne znanosti posthumno dodijeljena dr. sc. Branimiru Barišiću s Tehničkog fakulteta. U kategoriji znanstvenih novaka i asistenata za područje društvene i humanističke znanosti nagrađena je dr. sc. Emilia Miščenić s Pravnog fakulteta, a za područje biomedicinske i biotehničke znanosti dr. sc. Vlatka Sotošek Tokmadžić s Medicinskog fakulteta, dok je za područje tehničke i prirodne znanosti nagrađena Nicoletta Saulig s Tehničkog fakulteta. Nagradu za umjetnika u umjetničko-nastavnom zvanju dobio je Zdravko Milić s Akademije primijenjenih umjetnosti.

Andrej PETRAK


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk