Održana 37. sjednica Senata
Izvješćem rektora Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Pere Lučina započela je, već uobičajeno, i današnja sjednica Senata.

Rektor se između ostalog, osvrnuo na prijedloge Zakona o znanosti i visokom školstvu, budući da su trenutačno na javnoj raspravi te pozvao članove Senata da do početka idućeg tjedna dostave svoje primjedbe kako bi Sveučilište objedinilo tekst i uputilo ga resornome Ministarstvu. Jedna od temeljnih primjedbi većine članova Senata vezane uz novi Zakon odnosila se je na prekratak rok predviđen za javnu raspravu.

Osim toga, Rektor je objavio i termin ovogodišnjeg, 39. po redu Dana Sveučilišta – Dies Academicus koji će biti održan 22. svibnja.

Senat je potom, jednoglasno potvrdio izbor prof. dr. sc. Jože Perića za novog/starog dekana Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji.
Također je potvrđen izbor dr. sc. Gorana Turkalja u trajno znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora na Tehničkom fakultetu, dok je dr. sc. Marku Radačiću potvrđen isti, ali naslovni izbor na Medicinskom fakultetu.
Na rok od 5 godina u zvanje redovitih profesora potvrđeni su i dr. sc. Eduard Kunštek na Pravnom fakultetu te dr. sc. Jasminka Giacometti na Sveučilišnom odjelu za biotehnologiju.

Prihvaćene su i sve izmjene i dopune studijskih programa Sveučilišta u Rijeci i to: Odjela za matematiku, sveučilišnih diplomskih studija Matematika (nastavnički smjer), Matematika i informatika (nastavnički smjer) te Diskretna matematika i primjene. Isto tako prihvaćene su i sve izmjene sveučilišnih preddiplomskih studija Fizika, Odjela za fiziku te Informatika, Odjela za informatiku, a uz njih i integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Pravo, Pravnoga fakulteta.

Kao i svake godine, polovicom II. semestra, na svim sastavnicama pripremaju se odluke o upisu i broju mjesta za upis u I. godinu sveučilišnih preddiplomskih, integriranih i stručnih studija na riječko Sveučilište.
Senat je prihvatio sve prijedloge o broju mjesta za upis u akademskoj 2012./13. godini, a na temelju kojih će se raspisivati natječaj. Valja naglasiti da je u odnosu na prethodne godine Ekonomski fakultet značajno smanjio upisne kvote, točnije Fakultet će upisivati 150 redovitih i 200 izvanrednih studenata, od čega 100 kandidata u Rijeci, a 100 u Bjelovaru.
Zaključeno je da troškovi upisa u I. godinu i više godine svih studija kao i dodatne provjere znanja koje provode pojedine sastavnice, odnosno troškovi razredbenih postupaka (za kandidate starije od 24 godine) ostaju na razini prošlogodišnjih!

Članovi Senata podržali su prijedlog odluke o lokacijama objekata II. faze izgradnje Kampusa Sveučilišta u Rijeci u koju ulaze: objekti studentskog smještaja, Društveno-kulturni centar, zgrada za translacijsku medicinu, Medicinski fakultet, Sveučilišna knjižnica Rijeka, Tehnički fakultet, Ekonomski fakultet, sportska dvorana, toplana i plinsko-redukcijska mjerna stanica, infrastruktura, šetnice, prometnice, trgovi i otvoreni sportski tereni.
E.M.Š.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk