"Ekonomski fakultet reže drastično upisne kvote", NL, 18. 4. 2012.
SENAT SVEUČILIŠTA DEFINIRANI PRIJEDLOZI O BROJU UPISNIH MJESTA ZA SLJEDEĆU AKADEMSKU GODINU
Ekonomski fakultet reže drastično upisne kvote
Na sveučilišni preddiplomski studij upisat će se 150 redovitih i 200 izvanrednih studenata, od čega se stotinu mjesta odnosi na studij u Bjelovaru
 
Prof. dr. Heri Bezić i prof. dr. Tonči Mikac na sjednici Senata SveučilištaRIJEKA Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci drastično će srezati upisne kvote za sljedeću akademsku godini 2012./2013., a umjesto prošlogodišnjih 710 studenata, upisivat će 150 redovitih i 200 izvanrednih studenata na sveučilišnom preddiplomskom studiju. Pritom će u Rijeci biti raspoloživo stotinu upisnih mjesta za izvanredne studente, dok se ostatak odnosi na studij u Bjelovaru. Rezanje kvota logična je posljedica pisma očekivanja koje su svi hrvatski ekonomski fakulteti dobili od Agencije za znanost i visoko obrazovanje, prema kojem u roku od tri godine moraju ispuniti minimalni uvjet omjera studenata i nastavnika u odnosu od trideset prema jedan.     
    Dekani svih hrvatskih ekonomskih fakulteta i pročelnici sveučilišnih odjela za ekonomiju na sastanku u Rijeci, održanom sredinom ožujka pr

Potvrde izbora

Senat je jednoglasno potvrdio izbor prof. dr. Jože Perića za dekana Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji.
 Također je potvrđen izbor dr. sc. Gorana Turkalja u trajno znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora na Tehničkom fakultetu, dok je dr. sc. Marku Radačiću potvrđen isti naslovni izbor na Medicinskom fakultetu.
Na rok od pet godina u zvanje redovitih profesora potvrđeni su dr. sc. Eduard Kunštek na Pravnom fakultetu te dr. sc. Jasminka Giacometti na sveučilišnom Odjelu za biotehnologiju.

ihvatili su pisma očekivanja agencije, poručujući kako će u suradnji s nadležnim Ministarstvom ispuniti zahtjeve u skladu s pismima, u cilju postizanja očekivane kvalitete.
    Senat Sveučilišta u Rijeci na jučerašnjoj je sjednici prihvatio sve prijedloge o broju mjesta za upis u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih, integriranih i stručnih studija na svojim sastavnicama u akademskoj godini 2012./2013., na temelju kojih će se raspisivati natječaj. Troškovi upisa u prvu godinu i više godine svih studija, kao i dodatne provjere znanja koje provode pojedine sastavnice, odnosno troškovi razredbenih postupaka, za one kandidate starije od 24 godine, ostaju na razini prošlogodišnjih.
    Rektor prof. dr. Pero Lučin objavio je da će 39. dan Sveučilišta – Dies Academicus biti održan 22. svibnja.
    Članovi Senata podržali su prijedlog odluke o lokacijama objekata druge faze izgradnje Kampusa Sveučilišta u Rijeci u koju ulaze: objekti studentskog smještaja, Društveno-kulturni centar, zgrada za translacijsku medicinu, Medicinski fakultet, Sveučilišna knjižnica Rijeka, Tehnički fakultet, Ekonomski fakultet, sportska dvorana, toplana i plinsko-redukcijska mjerna stanica, infrastruktura, šetnice, prometnice, trgovi i otvoreni sportski tereni.

Andrej PETRA


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk