Bura znanja na Kampusu
Srijeda, 18.04.2012.
Danas je na Kampusu Sveučilišta u Rijeci predstavljena studentska udruga Bura Znanja, kao i istoimeni projekt.  Bura Znanja stvorena je kao organizacija čija je
osnovna djelatnost pretvaranje sadržaja izvedbenih programa kolegija na Sveučilištu u Rijeci u multimedijalne lekcije dostupne svima putem interneta. Besplatno.

Vizija Bure Znanja je omogućiti ovladavanje teorijskim dijelom akademskih sadržaja ponudom multimedijalnih lekcija na hrvatskom, ali i na engleskom jeziku koje će biti dostupne na mrežnom portalu pojedinog kolegija. U sklopu realizacije ovoga projekta, akademski će sadržaj (lekcije) biti prikazan na jednostavan, razumljiv, edukativan i zabavan način objedinjujući sve dostupne multimedijalne tehnike sliku, zvuk, animaciju i video zapis.

Do ove su ideje osnivači Bure Znanja, Marin Trošelj i Pavao Pahljina, došli pomnim proučavanjem sustava koje je implementiralo Sveučilište Stanford na svojim kolegijima "Introduction to Machine Learning" i "Introduction to Databases" u listopadu 2011. godine, Stanford i Google kolaboracija na predmetu "Introduction to ArtificialIntelligence", open source platforme za učenje Khan Academy te RSA.

Lekcije će biti interaktivne prirode, a to znači da se nakon objašnjenja koncepata unutar lekcije može nalaziti interaktivni kviz čija je svrha utvrđivanje ovladavanja objašnjenog koncepta.

Glavna je ideja ovoga pilot  projekta prebaciti fazu učenja novog gradiva iz prostora fakulteta u privatni prostor i, po načelima moderne didaktike, posve je prilagoditi studentu.  Cilj Bure Znanja je učenje maksimalno približiti ljudima.

Više o udruzi Buri Znanja i projektu može se vidjeti na web stranicama: www.buraznanja.hr, a promotivni video na You Tube: http://youtu.be/1eOL74vfenE.
 

 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk