STIPENDIJE ZA STUDIJ I ISTRAŽIVANJE NA NAJBOLJIM BRITANSKIM SVEUČILIŠTIMA

Pune stipendije u vrijednosti većoj od 150,000 HRK nude se za sveučilišta u Cambridgeu, Oxfordu, Yorku i Staffordshireu

Institut za razvoj obrazovanja raspisao je natječaje za tri programa stipendiranja za studij i istraživanje na sveučilištima u Cambridgeu, Oxfordu, Yorku i Staffordshireu u Velikoj Britaniji. Programe financiraju Institut Otvoreno društvo, Britanska vlada te navedena sveučilišta, a očekuje se da će se nuditi do 7 punih stipendija za kandidate iz Hrvatske za studij u područjima humanističkih i društvenih znanosti te zaštite okoliša. Vrijednost svake stipendije viša je od 150,000 HRK, što pokriva školarinu, stanovanje, prehranu i putne troškove. Tekstovi natječaja i detaljnije informacije o programima dostupne su na stranicama nacionalnog internetskog portala o stipendijama www.stipendije.info.

Stipendije za sveučilišta u Cambridgeu, Oxfordu i Yorku dodjeljuju se za jednogodišnji diplomski studij (Masters) s područja humanističkih i društvenih znanosti te zaštite okoliša, a stipendije za Sveučilište u Staffordshireu dodjeljuju se za četverogodišnji poslijediplomski studij (PhD) iz područja ekonomije, i to za kandidate trenutno zaposlene na visokim učilištima, institutima ili u institucijama javnog sektora. Također su dostupne i stipendije za devetomjesečno istraživanje u području humanističkih i društvenih znanosti za kandidate koji su upisani na poslijediplomski (doktorski) studij u Hrvatskoj ili  su zaposleni na visokim učilištima u Hrvatskoj.

Glavni kriteriji za dodjelu stipendija su akademska izvrsnost i odlično poznavanje engleskoga jezika. Od kandidata se također očekuje da pokažu potencijal za vodstvo te da kao aktivni i odgovorni građani pridonose pozitivnim promjenama u društvu i stvaranju društvenog kapitala. Na ove se natječaje u razdoblju od 2001.do 2009. godine prijavilo 450 kandidata iz Hrvatske, a čak 61 hrvatski student i znanstvenik primio je ove prestižne stipendije.

Navedene stipendije dodjeljuju se u sklopu tri programa: OSI/FCO Chevening Scholarships - University of Cambridge, OSI/FCO Chevening Scholarships - Universities of Oxford & York i OSI/Staffordshire University MPhil/PhD in Economics.

Institut za razvoj obrazovanja administrira navedene programe stipendiranja u Hrvatskoj. Ispunjeni prijavni obrasci  i ostali prijavni materijali moraju biti dostavljeni u Institut za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33/I, 10000 Zagreb, najkasnije do sljedećih rokova:

• OSI/FCO Chevening Scholarships - Universities of Oxford & York: 12. siječnja 2010.
• OSI/FCO Chevening Scholarships - University of Cambridge: 15. siječnja 2010.
• OSI/Staffordshire University MPhil/PhD in Economics: 25. siječnja 2010. 

Dodatne informacije o natječaju i postupku prijave možete dobiti u Institutu za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33/I, 10000 Zagreb (telefon: 01/4817-195; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; web: www.iro.hr). 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk