"Antonella Sorace o dvojezičnosti", NL, 21. 4. 2012,
Antonella Sorace o dvojezičnosti
 
 
Maja Brala i Antonella Sorace na zanimljivom predavanjuRIJEKA Jedna od vodećih svjetskih stručnjakinja na području dvojezičnosti u ranome djetinjstvu prof. dr. Antonella Sorace sa Sveučilišta u Edinburghu jučer je u Gradskoj vijećnici održala predavanje o dvojezičnosti u djece.
    – Znanstvena su istraživanja pokazala da dvojezičnost u ranoj dobi donosi niz cjeloživotnih društvenih, lingvističkih i kognitivnih prednosti koje znatno nadilaze poznavanje dvaju jezika. No, dvojezičnost u djetinjstvu u velikom se dijelu Europe još uvijek povezuje s brojnim netočnim informacijama i predrasudama, kaže prof. dr. Sorace.
    Osnivač informativne i savjetodavne službe Bilingualism Matters, sa sjedištem u Škotskoj, Sorace veliku važnost pridaje važnosti informiranja javnosti o tome kako funkcionira mozak dvojezičnih govornika. Predavanja pod pokroviteljstvom Grada Rijeke organizirano je u okviru Erasmus bilateralnog ugovora između Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Edinburghu.

A. P.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk