Krenuo Festival znanosti!
Ponedjeljak, 23.04.2012.
 
Tribinom (5+1)x10 s Rektorom i prorektorima Sveučilišta u Rijeci u Gradskoj vijećnici otvoren je 10. jubilarni Festival znanosti u Rijeci. Članovi Uprave Sveučilišta tom su prigodom ukratko predstavili široj javnosti djelokrug svoga rada.

Rektor prof. dr. Pero Lučin govorio je o značenju inovacijskog kapaciteta naglasivši nužnost timskog rada. Prof. dr. Snježana Prijić-Samaržija, prorektorica za nastavu i studentska pitanja,osvrnula se na provedbu Bolonjskog procesa te naglasila kako je studiranje više od nastave jer podrazumijeva niz ostalih aktivnosti poput kulturnih događanja, aktivizma, volontiranja i slično. O istraživačkoj komponenti Sveučilišta govorila je prof. dr. Nevenka Ožanić, prorektorica za znanost i razvoj, a pregled događanja u području suradnje Sveučilišta i šire zajednice te privrede dao je prof. dr. Pavo Komadina, prorektor za suradnju sa zajednicom i privredom te zapošljivosti studenata. Što se čini na području integracijskih procesa, posebno u kontekstu novoizgrađenih objekata na Kampusu, u svomu izlaganju predstavio je prorektor za poslovanje i integracijske procese prof. dr. Tonči Mikac, a prof. dr. Damir Zec, prorektor za međunarodnu suradnju govorio je o vidljivosti, odnosno prisustvu Sveučilišta na međunarodnoj razini i projektima koji to omogućuju.  

 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk