"DANI IZRAELSKO - HRVATSKE AKADEMSKE SURADNJE", NL, 24. 4. 2012.
DANI IZRAELSKO - HRVATSKE AKADEMSKE SURADNJE
 
 
RIJEKA Predavanjem Menachema Mautnera s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Tel Avivu »Constitutional Culture in Culturally Polarized Country« na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci jučer su započeli Dani izraelsko-hrvatske akademske suradnje. Mautner je autor pet knjiga, urednik šest knjiga, objavio je preko 70 znanstvenih radova i poglavlja u knjigama u Izraelu, SAD-u i Velikoj Britaniji, sa područja ugovornog prava i prava, kulture i multikulturalizma.
    Program se nastavlja danas u 12 sati predavanjem povjesničara Daniela Gutweina sa Sveučilišta u Haifi naslovljenim »History of the Jewish National Movement«. Njegov rad i istraživanje su usmjereni na razne aspekte socio-ekonomske analize židovske modernizacije poput židovskog nacionalizma, a poglavito cionizma i modernog i novog antisemitizma.
    Dani izraelsko-hrvatske akademske suradnje završavaju sutra u 12 sati predavanjem profesora Nissima Calderona s Odsjeka za hebrejsku književnost Sveučilišta Ben Gurion »The Culture of Israel as a Reflection of its Region and Continuation of Jewish Culture«. Autor je sedam knjiga, te 33 znanstvena rada na šest jezika. Urednik je i ko-urednik ukupno pet knjiga, a uređuje i pet znanstvenih časopisa. (A. P.)

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk