"Antonella Sorace govorit će o dvojezičnosti", nL, 14. 4. 2012.
VODEĆI SVJETSKI AUTORITET IZ LINGVISTIKE GOSTOVAT ĆE U RIJECI
Antonella Sorace govorit će o dvojezičnosti
 
 
Damir Zec, Predrag Šustar, Maja Brala-Vukanović  i Tihana Kraš na pressiciRIJEKA Odsjek za lingvistiku Filozofskog fakulteta u Rijeci sljedećeg će tjedna ugostiti prof. dr. Antonellu Sorace, profesoricu razvojne lingvistike Odsjeka za lingvistiku i engleski jezik Sveučilišta u Edinburghu, jednu od vodećih svjetskih autoriteta na području dvojezičnosti u ranome djetinjstvu. Tijekom gostovanja u Rijeci prof. dr. Sorace održat će tri predavanja u četvrtak i petak, najavili su pročelnica Odsjeka za anglistiku Filozofskog fakulteta prof. dr. Maja Brala-Vukanović i doc. dr. Tihana Kraš s istog odsjeka, koja je ujedno Erasmus-koordinatorica bilateralnog ugovora između Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Edinburghu. Prvo predavanje za širu javnost na talijanskom jeziku o tome zašto je dvojezičnost dobra za djecu, bit će održano u četvrtak u 18.30 sati u Zajednici Talijana. Uslijedit će predavanje na engleskom jeziku o jeziku i izvršnim funkcijama u dvojezičnosti, u petak u 13 sati na
Studentima 2,5 milijuna kuna za Erasmus
   
    Sveučilište u Rijeci sudjeluje u Erasmus programu već tri godine. Prve je godine 16 riječkih studenata otišlo na razmjenu u Europu, dok ove godine njih 68 sudjeluje u studentskim razmjenama, a na riječko Sveučilište došlo je 25 studenata iz Europe.
Filozofskom fakultetu, te istoga dana predavanje za širu javnost na engleskom jeziku »Zašto dvojezičnost daje djeci mnogo više od poznavanja dvaju jezika«, što će pod pokroviteljstvom Grada Rijeke biti održano u 18 sati u Gradskoj vijećnici. 
    Gostovanje prof. dr. Storace omogućio je Erasmus bilateralni ugovor o razmjeni nastavnika iz područja lingvistike i engleskog jezika između riječkog Sveučilišta i Sveučilišta u Edinburghu, sklopljen u studenom. Sklapanje ugovora inicirala je doc. dr. Tihana Kraš, koja je u protekloj akademskoj godini bila na poslijedoktorskom usavršavanju na Sveučilištu u Edinburghu. Riječ je o prvom i zasad jedinom Erasmus ugovoru iz područja lingvistike i engleskog jezika, pojasnili su prorektor za međunarodnu suradnju prof. dr. Damir Zec i dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. Predrag Šustar, koje je Sveučilište u Rijeci sklopilo sa sveučilištem na engleskom govornom području.– Sveučilište u Edinburghu jedno je od najprestižnijih svjetskih sveučilišta, a njihov Odsjek za lingvistiku i engleski jezik vodeći je u Ujedinjenom Kraljevstvu po kvaliteti znanstveno-istraživačkog rada na području lingvistike.

A. PETRAK


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk