Stipendije za studij, istraživanje ili usavršavanje u Austriji

Dostupne su stipendije za strane sdudente, diplomirane i znanstvenike do 35 godina starosti za akademsku godinu 2010./11.

Rok za prijavu: 1. ožujka 2010.

1. Stipendija Franz Werfel za mlade sveučilišne profesore njemačkog jezika koji se bave istraživanjem njemačkog jezika i austrijske književnosti.

Trajanje: 4 do 9 mjeseci
Godine starosti: 35 godina (rođeni 01. ili poslije 01. listopada 1974.)
Rok predaje: 01.03.2010. (zahtjev za produženje stipendije predaje se 5 mjeseci ranije)
Formular: zeleni


2. a) Stipendija Ernst Mach – diljem svijeta za studiranje ili istraživanje na jednom od austrijskih sveučilišta iz područja: prirodne znanosti i tehnologija, medicina, agronomija i šumarstvo, veterinarstvo, društvene znanosti, pravo i ekonomija, humanističke znanosti i teologija, umjetnički studiji.

Trajanje: 1 do 4 mjeseca
Godine starosti: 35 godina (rođeni 01. ili poslije 01. listopada 1974.)
Rok predaje: 01.03.2010.
Formular: zeleni

Natjecati se mogu diplomirani stručnjaci koji izvan Austrije apsolviraju doktorat ili koji su već stekli titulu doktora znanosti (odnosno usporediv završni ispit) na sveučilištu matične zemlje.

b) Stipendija Ernst Mach - za studente neeuropskih zemalja za studij na jednoj od austrijskih visokih strukovnih škola (Fachhochschule) u okviru jednog od diplomskih (Master) studija s punom satnicom iz područja: ekonomija, turizam, ekonomija i tehnologija, tehnologija/biotehnologija, mediji i dizajn, zdravstvo i socijalna skrb.
Trajanje: 4 do 9 mjeseci
Godine starosti: 35 godina (rođeni 01. ili poslije 01. listopada 1974.)
Rok predaje: 01.03.2010.
Formular: zeleni

Natjecati se mogu studenti koji su upisali magisterij ili koji su već u okviru diplomskog studija uspješno apsolvirali šest semestara.


3. Stipendija Richard Plaschka za mlade sveučilišne profesore koji se bave istraživanjem austrijske povijesti.

Trajanje: 4 do 9 mjeseca
Godine starosti: 35 godina (rođeni 01. ili poslije 01. listopada 1974.)
Rok predaje: 01.03.2010.
Formular: zeleni

Datum provjere znanja za kandidate koji vladaju njemačkim jezikom, a nemaju certifikat bit će pravovremeno objavljen na mrežnim stranicama Austrijskog kulturnog foruma.

Dokumenti za natječaj šalju se obavezno putem elektronske pošte. Više informacije ovdje.

Za dodatna pitanja obratiti se Zvjezdani Karlović (tel. 01/4881 253, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ).

 

Fakultet društvenih znanosti Sveučilišta Umea, Švedska (Faculty of Social Sciences of the Umeå University) dodjeljuje studentima Sveučilišta u Rijeci 3 stipendije u iznosu 6500 SKr po semestru radi poticanja bilateralne suradnje i mobilnosti u sklopu važećeg ugovora o suradnji sklopljenog na razini sveučilišta.

Stipendije su namijenjene kvalificiranim studentima diplomskih studija sastavnica Sveučilišta u Rijeci koji namjeravaju studirati jedan semestar na nekom od magistarskih studija spomenutoga fakulteta u  akademskoj godini 2009./2010.

Zainteresirani kandidati, nakon što odaberu odgovarajući studij, trebaju se obratiti Službi za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Rijeci (Osobe za kontakt: Maša Šašinka, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; tel: 406 528; Iva Tijan, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; tel: 406 528), gdje mogu dobiti podrobnija uputstva o mogućnostima i načinu upisa te uvjetima za dobivanje stipendija.

Korisne informacije o Fakultetu društvenih znanosti Sveučilišta Umea i njegovim magistarskim studijima objavljene se na sljedećim web stranicama:

www.samfak.umu.se/english/

Master's Programmes in English - Academic Year 2009/10
Social Sciences:
Master's program in Business Development and Internationalisation
Master's Program in Sustainable Development
Master's Program in Tourism
Master's Programme in Accounting
Master's Programme in Economics
Master's Programme in Finance
Master's Programme in Human-Computer Interaction
Master's Programme in Management
Master's Programme in Marketing
Master's Programme in Spatial Planning and Developement

 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk