"ALEX BELLOS PREDSTAVIO NOVO VIĐENJE BROJEVA", NL, 26. 4. 2012.
ALEX BELLOS PREDSTAVIO NOVO VIĐENJE BROJEVA
 
 
altRIJEKA Alex Bellos, britanski pisac i autor brojnih televizijskih emisija o znanosti, održao je u sklopu Festivala znanosti jučer u Gradskoj vijećnici predavanje »Adventures in Numberland«. Riječ je o predavanju inspiriranom njegovom knjigom »Alex´s Adventures in Numberlad« (Alexove avanture u Zemlji brojeva) koja je nominirana za BBC Samuel Johnson Prize for Non-Fiction, Royal Society Book Prize i Galaxy National Book Award, a zahvaljujući kojoj je Bellos postao poznat kao popularizator matematike. Tijekom njegovog predavanja bilo je riječi o brojevima, njihovom porijeklu i definiciji, ali i otkriću nule, kulturološkim razlikama u pristupu matematici, abakusu te strojevima za računanje.
    Alex Bellos diplomirao je matematiku i fiziku na Oxfordu, a kasnije je bio Guardianov dopisnik u Južnoj Americi. Osim spomenute knjige, autor je i dviju »nogometnih« knjiga – »Futebol: The Brazilian Way of Life« te Peléove autobiografije. (K. K.)

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk