Započeo Europski tjedan na SuRi
Petak, 04.05.2012.
Jučer je na Ekonomskom fakultetu svečano otvoren Europski tjedan na Sveučilištu u Rijeci.

Otvorenju su prisustvovali Rektor riječkog Sveučilišta, prof. dr. sc. Pero Lučin te prof. dr. sc. Heri Bezić, dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci, kao domaćin prvog u nizu predavanja kojima Sveučilište obilježava Europski tjedan. Na događanju su sudjelovali i Centar za EU projekte Sveučilišta u Rijeci koji je ujedno i organizator Europskog tjedna na Sveučilištu u Rijeci, te Služba za međunarodnu suradnju.

 

Paola Baričević iz Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva predstavila je Program za cjeloživotno učenje, koji pokriva obrazovnu vertikalu od vrtića do visokog obrazovanja i obrazovanja odraslih, a omogućuje financiranje stručnih usavršavanja, partnerstava, razmjena, uspostavljanja suradnje sa stranim partnerima te mnogih drugih aktivnosti. Navedeni program obuhvaća i potprogram Erasmus, namijenjen mobilnosti studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja visokoobrazovnih institucija, kojeg je predstavila Služba za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Rijeci. Svoje Erasmus iskustvo s prisutnima je podijelila studentica Jelena Simić, nakon čega je predstavila inicijativu Erasmus Student Network Rijeka.
Drugi prezentirani program bio je Mladi na djelu, namijenjen mladima od 13 do 30 godina te organizacijama aktivnim u radu s mladima, a koji omogućuje financiranje raznih vrsta projekata, razmjena, osposobljavanja i uspostavljanja suradnje sa stranim partnerima.

Europski tjedan na Sveučilištu u Rijeci nastavlja se u ponedjeljak, 7. 5. kada će se predstaviti mogućnosti za povećanje konkurentnosti poduzetnika, razvojne mogućnosti Strukturnih fondova, mogućnosti suradnje u prekograničnim i transnacionalnim programima te kako pripremiti natječajnu dokumentaciju za dobivanje bespovratnih sredstava EU. Utorak je dan namijenjen najkompetitivnijim istraživačkim programima, dok u srijedu, 9.5. na sam Dan Europe Sveučilište ugošćuje Paula Vandorena, šefa Delegacije EU u RH koji će opisati što nas očekuje nakon pristupanja Europskoj uniji. Više informacija pročitajte na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci.
 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk