"Ratko Zelenika podijelio svoje udžbenike studentima ekonomije", NL, 12. 5. 2012.
:td>Ratko Zelenika podijelio svoje udžbenike studentima ekonomije
 
 
Prof. dr. Ratko Zelenika dijeli knjige studentimaRIJEKA Studenti i zaposlenici riječkog Ekonomskog fakulteta jučer su imali prilike svjedočiti jedinstvenoj akciji jednog hrvatskog sveučilišnog profesora, jer prof. dr. Ratko Zelenika svojim je studentima darovao više od četiri stotine znanstvenih knjiga i sveučilišnih udžbenika, kojih je autor ili koautor. Hvalevrijedna inicijativa izazvala je veliko zanimanje studenata riječke Ekonomije. Svaki od njih mogao je izabrati jednu ili dvije knjige iz širokog spektra znanstvenih područja, koje prof. dr. Zelenika obrađuje, a riječ je o špediciji, logistici, transportnoj i prometnoj industriji, vanjskotrgovinskom poslovanju, metodologiji znanstvenoistraživačkog rada i nizu drugih tema. Profesor Zelenika svakom je od studenata napisao i posebnu posvetu, a poručuje da svima njima od srca u 21. stoljeću želi puno zdravlja, sreće, uspjeha u studiju, karijeri i životu te ljubavi.
    – Na ovu akciju ponukalo me više razloga, a prvi je vrlo skroman i leži u materijalnom standardu studenata. Zbog bolonjskog procesa, studenti u pravilu slabo koriste osnovnu i dopunsku literaturu, kao i sveučilišne udžbenike, a uglavnom se oslanjaju na bilješke i slajdove s predavanja. To smatram degradacijom obrazovnog sustava i ograničavajućim čimbenikom u stjecanju profesionalnih kompetencija u 21. stoljeću, posebno uzimajući u obzir sve što nam donosi vihor globalizacije. Posljedica je da gotovo i ne postoji tržište znanja, pogotovo ne onog koje se nalazi u sveučilišnim udžbenicima. Potražnja za knjigom gotovo je beznačajna, objašnjava prof. dr. Zelenika.

A. PETRAK


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk