"Sekcija Erasmus Student Networka osnovana u Rijeci", NL, 16. 5. 2012.
Sekcija Erasmus student Networka osnovana u Rijeci
 
 
altRIJEKAZ Se`cija Mreže Erasmus studenata diljem Europe, Erasmus Student Network (ESN), osnovana je na Sveučilištu u Rijeci. Na prvom nacionalnom sastanku koji je održan u Zadru od 27. do 29. travnja formirana je organizacija ESN Hrvatska te su se postojećim sekcijama ESN Zagrebu i ESN Zadru pridružili Rijeka i Split. Riječku sekciju pokrenula je Erasmus ambasadorica Jelena Simić, bivša studentica Filozofskog fakulteta u suradnji sa studenticama koje su tijekom studija u Rijeci ostvarile Erasmus mobilnost na nekoj od partnerskih institucija u Europi, a radi se o 399. sekciji ESN-a u Europi. Neke od aktivnosti koje su dosad organizirali su Welcome party, Karting utrka na Preluku, Erasmus City Game – igra snalaženja u Rijeci i Rainbow party u povodu obilježavanja osnutka ESN Rijeka.
    Erasmus Student Network je jedna od najvećih interdisciplinarnih studentskih organizacija u Europi, osnovana 1989. godine, samo dvije godine nakon pokretanja Erasmus programa. ESN danas djeluje na području 36 zemalja, a cilj mreže je podupiranje društvene dimenzije studentske mobilnosti na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. (A. P.)

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk