"Suradnja Sveučilišta s Microsoftom i Multilinkom", NL, 16. 5. 2012.
Suradnja Sveučilišta s Microsoftom i Multilinkom
 
 
Ivan Vidaković, Perm Luڍin i Boris KrstanovićRIJEKA Sveučilište u Rijeci uključilo se u Microsoftov program potpore akademskoj zajednici, potpisivanjem ugovora s tvrtkama Microsoft i Multilink. Studentima, istraživačima i djelatnicima osigurano je korištenje najnovijih Microsoftovih rješenja za čiju je implementaciju zadužen ovlašteni Microsoftov partner Multilink. Potpisom ugovora pokrenut je i prvi projekt, kojim će oko 1.700 djelatnika Sveučilišta u Rijeci svoja računala »migrirati« na Windows 7 te Office 2010. Organizacija i potpora realizaciji ove faze projekta je za Sveučilište besplatna, a licenciranje softvera u skladu je s ugovorom potpisanim između Microsofta i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
    – Želja je Sveučilišta implementirati još snažnije suvremena programska rješenja temeljena na novim tehnologijama, posebice ona koja omogućuju bolju i uspješniju interakciju nastavnika i studenata te svih djelatnika međusobno, kaže rektor prof. dr. Pero Lučin.
    Zadovoljstvo nastavkom uspješne suradnje izrazio je i direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković, koji$je {vjeren da će riječko Sveučilište uz pomoć tehnologije dodatno poboljšati svoj nastavni kurikulum i kolaboraciju nastavnika i studenata.     
    Direktor Multilinka Boris Krstanović objasnio je kako će u sljedećoj fazi projekta uslijediti implementacije Microsoft Office 365 for Education, pristup programu DreamSpark te intenzivnija primjena Microsoft SharePoint Portala, koji će profesorima i studentima na Sveučilištu u Rijeci omogućiti korištenje naprednih mogućnosti informacjskih tehnologija kao podrške nastavi. Naglasak pri imlementaciji novih softverskih paketa je na pristupu i razmjeni znanja, učinkovitim i inovativnim programima učenja te aktivnom sudjelovanju !akademske zajednice i gospodarstva u stvaranju novih generacija stručnjaka i suradnji na projektima.

A. PETRAK


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk