SteP RI i tršćanska AREA dogovorili suradnju, NL, 19. 5. 2012.
SteP RI i tršćanska AREA dogovorili suradnju
 
 
RIJEKA Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci potpisao je memorandum o razumijevanju i uspostavio suradnju s L'area di ricerca scientifica e technologica di Trieste. Suradnja će se temeljiti na razmjeni znanja, iskustava, poslovnih alata i metodologija koje institucije posjeduju kako bi se povećala konkurentnost malih i srednjih poduzeća. Prema mišljenju direktora SteP Ri-a, Borisa Goloba, potpisivanje memoranduma je veliko priznanje nastojanju Sveučilišta u Rijeci, Grada i Županije da stvore prepoznatljiv Znanstveno-tehnologijski park i izvan granica Hrvatske.
    – Znanstveno-tehnologijski parkovi su institucije koje imaju važnu ulogu u stvaranju konkurentnijega gospodarstva temeljenog na inovacijama zahvaljujući suradnji sveučilišta i industrije, kaže Golob.
    AREA je vodeći multi-sektorski znanstveno-tehnologijski park u Italiji koji djeluje već 40 godina i raspolaže s 90.000 četvornih metara laboratorijskog i poslovnog prostora tvoreći ključnu infrastrukturu za rast i razvoj poduzeća temeljenih na znanju. STeP Ri je osnovan u kolovozu 2008. godine od strane Sveučilišta u Rijeci kao trgovačko društvo s ograničenom odgovornošću sa svrhom pružanja adekvatne infrastrukture, stručnih usluga i savjetovanja u osnivanju na znanju temeljenih poduzeća i radi pružanja potpore u komercijalizaciji znanja. (A. P.)


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk