Sveučilište i gospodarstvo – odgovor na krizu
Ponedjeljak, 21.05.2012.
Okrugli stol „Sveučilište i gospodarstvo – odgovor na krizu“ u okviru Projekta „Razvoj inovacijskog sustava na Institutu Ruđer Bošković i Sveučilištu u Rijeci“, financiran u sklopu IPA programa Europske unije za Hrvatsku, bit će održan, u petak, 25.  svibnja 2012., u 10.00 h, u Znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci (Velika dvorana), Slavka Krautzeka 83/a, Rijeka.

Znanje se danas smatra novim proizvodom kojeg biraju mnoge zemlje u stvaranju konkurentnih prednosti. Znanje stvara nove mogućnosti za kompetentne i ambiciozne istraživače, i time više potencijala za brži ekonomski rast. Ekonomija temeljena na znanju je ona gdje stvaranje i korištenje znanja značajno doprinose ekonomskom rastu i bogatstvu.

Navedeni  projekt predstavlja izazov Sveučilištu u Rijeci u stvaranju modernog sveučilišta temeljenog na znanju te je stoga podrška fakulteta, odjela i samih istraživača izuzetno važna kao što su važni i napori koje ulažu članovi projektnog tima. Predviđeni cilj projekta, a ujedno i povod organiziranja Okruglog stola, je da će nakon dovršetka projekta istraživači sa sveučilišta imati više prilika surađivati izravno s gospodarskim subjektima, kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini, te da će Sveučilište u Rijeci postati dio inovacijskog društva i primjer modela prijenosa inovacija i znanja u drugim institucijama u Republici Hrvatskoj, ali i širem okruženju.

 

Po završetku Okruglog stola predviđeno je neformalno druženje, te izjave za medije.

Molimo da svoj dolazak potvrdite na:

Elvira Marinković Škomrlj, moderatorica Okruglog stola, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
mob:091 218 2889

Radujemo se Vašem dolasku!

Program događanja

Poziv
 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk