"Timski rad ključ napretka Sveučilišta", NL, 23. 5. 2012.
SVEČANA SJEDNICA SENATA SVEUČILIŠTE U RIJECI JUČER PROSLAVILO 39. ROĐENDAN
Timski rad ključ napretka Sveučilišta
Želimo učinkovito i kvalitetno studiranje i na tom polju stalno ostvarujemo pomake, informaticazijom, e-učenjem, unutarnjom mobilnošću, rekao je rektor Pero Lučin
 
Riječko sveučilište svakodnevno napreduje, a u mnogim poljima je predvodnik u HrvatskojRIJEKA Sveučilište u Rijeci jučer je u velikoj dvorani Građevinskog fakulteta na Trsatu proslavilo 39. rođendan Svečanom sjednicom Senata. Najzanimljiviji dio sjednice bilo je izvješće rektora Pere Lučina, koji je uz pomoć prezentacije na platnu upoznao okupljene o aktualnom trenutku i prije svega ciljevima Sveučilišta u godinama koje dolaze. Za uvod dovoljno su rekle brojke, kako je istaknuo Lučin, riječko Sveučilište trenutačno ima 1.901 zaposlenog, oko 18.500 studenata od kojih 7.000 dolazi izvan Rijeke, dakle više od 20.000 ljudi koji su protekle godine odradili oko tri milijuna sati rada.
    – Želimo prije svega učinkovito i kvalitetno studiranje i na tom polju stalno ostvarujemo pomake, informaticazijom, e-učenjem, unutarnjom mobilnošću i drugim metodama, što naši studenti osjećaju. Nadalje, ciljevi Sveučilišta u Rijeci su da bude socijalno osjetljivo, da studenti budu u centru pažnje, da utječemo na razvoj zajednice, imamo jak sveučilišni sport, povećamo inovacijske kapacitete... Na tom putu susrećemo se s velikim očekivanjima, kako okoline, tako i nas samih. Ali sva očekivanja možemo ispuniti prije svega ako budemo radili timski, rekao je između ostaloga Lučin, ilustriravši svoje riječi projekcijama na platnu. Jedna fotografija prikazivala je radnika kako sam nosi ogroman teret, druga više radnika kako zajednički nose cijev.
   
Spremni na izazove

U ime studenata okupljenima se obratila predsjednica Studentskog zbora Andrea Mešanović, koja je kao misao vodilju kojom bi se trebali ravnati studenti navela zanimljivu doskočicu:
    – Ako ste najbolji u razredu, zapitajte se da niste možda u pogrešnom razredu. Iza riječkih studenata je 150 projekata u 2011. godini, 156 u 2012., treći Studentski dan, brojne tribine, predavanja... Spremni smo za rad i izazove, a u sebi imamo dovoljno entuzijaz

Nagrađeni studenti

Dobitnici Rektorovih nagrada za izvrsnost: Tina Uroda (Odjel za biotehnologiju), Irena Puljić (Učiteljski fakultet), Marija Čargonja (Odjel za fiziku), Maja Francetić (Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu), Marin Golčić (Medicinski fakultet), Donatela Čekada (Pomorski fakultet), Tea Marinkov (Filozofski fakultet), Ivan Vranjić (Akademija primijenjenih umjetnosti), Marijana Kosturik (Odjel za matematiku), Slobodan Beliga (Odjel za informatiku), Nickol Udovičić (Tehnički fakultet), Andrea Štitić (Građevinski fakultet), Josip Cuković (Ekonomski fakultet).
Dobitnice Rektorove nagrade Student volonter godine: Sabina Begović i Ina Ivandić (Akademija primijenjenu umjetnosti). Dobitnik Rektorove nagrade za studentski aktivizam: Sven Pal (Medicinski fakultet).  

Potvrdnice i zahvalnice

Dobitnici potvrdnica za redovite profesore: Ante Vladislavić, Dalibor Martinis, Marijan Pongrac (Akademija primijenjenih umjetnosti), Davor Štimac, Ante Jurjević, Biserka Mulac-Jeričević, Vojko Rožmanić, Blaženka Grahovac, Darko Manestar, Siniša Volarević, Marija Kaštelan, Vladimir Mićović, Sonja Pezelj-Ribarić, Mladen Petrovečki, Ksenija Lučin, Anton Maričić, Vera Vlahović-Palčevski, Ivica Pavić (Medicinski fakultet), Sofija Vrcelj, Karol Visinko, Vjekoslav Perica, Nikola Petković, Danijela Bačić-Karković, Silvana Vranić, Irvin Lukežić, Diana Stolac (Filozofski fakultet), Nadia Pavia, Dragan Magaš, Jože Perić (Fakultet za menadžement u turizmu i ugostiteljstvu Opatija), Vesna Crnić-Grotić, Aldo Radolović (Pravni fakultet),  Livio Šušnjić, Goran Cukor, Nikša Fafandjel (Tehnički fakultet), Darko Meštrović (Građevinski fakultet), Dubravka Kotnik-Karuza (Odjel za fiziku), Vitomir Šunjić (Odjel za biotehnologiju), Rade Šerbedžija (Gluma, mediji, kultura). 
Spomen-medalje i zahvalnice dobili su umirovljeni profesori: Sonja Briški-Uzelac (Akademija primijenjenih umjetnosti), Nada Ivanetić, Ratko Zelenika (Ekonomski fakultet), Milan Nosić (Filozofski fakultet), Marinko Đ. Učur (Pravni fakultet), Branko Staniša (Tehnički fakultet) i Vladimir Topolovec (Odjel za informatiku). 

ma i naivnosti, istaknula je Mešanović.
    Najsvečaniji dio sjednice bilo je proglašenje profesora emeritusa, počasne titule koja je ove godine pripala Biserki Radošević-Stašić, umirovljenoj profesorici Medicinskog fakulteta u Rijeci, koja je tamo radila od 1966. do 2010. godine, baveći se prije svega fiziologijom i imunologijom. Nakon toplog pljeska, profesorica Radošević-Stašić zahvalila je onima koji su joj bili od velike pomoći u karijeri, prije svega svom prvom mentoru, pokojnom profesoru Šimi Vlahoviću i akademiku Danijelu Rukavini.
   
Priznanja i zahvalnice

Svečanosti su prisustvovali ugledni gosti, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, vršitelj dužnosti župana PGŽ Vidoje Vujić i predsjednik rektorskog zbora Hrvatske, rektor zadarskog sveučilišta Ante Uglješić.
    – Riječko sveučilište svakodnevno napreduje, a u mnogim poljima je predvodnik u Hrvatskoj. Ravnopravno se uključuje u europski i svjetski istraživački prostor, a doprinos kvaliteti svakako daje i gradnja kampusa, istaknuo je Uglješić.
    Priznanje je dodijeljeno i rektoru Sveučilišta »Sv. Kiril i Metodij« iz Skoplja, Vladimiru Stojkovskom, kojem je rektor Lučin predao povelju Sveučilišta u Rijeci. Dodijeljeno je i 38 potvrdnica profesorima koji su potvrđeni u zvanje na sjednicama Senata tijekom 2011. godine, spomen-medalje i zahvalnice profesorima umirovljenima tijekom protekle kalendarske godine, Rektorove nagrade za izvrsnost najuspješnijim studentima, sveučilišne stipendije te nagrade za aktivizam i volontere.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk