"Pozitivno iskoristiti sličnosti Rijeke i Haife", NL, 23. 5. 2012.
VELEPOSLANIK IZRAELA YOSEF AMRANI POSJETIO GRAD RIJEKU, SVEUČILIŠTE I NOVI LIST
Pozitivni iskoristiti sličnosti Rijeke i Haife
 
 
Veleposlanik Yosef Amrani i Branko Mijić u Novom listuRIJEKA U sklopu jučerašnjeg posjeta Gradu Rijeci gdje ga je primio gradonačelnik Vojko Obersnel te riječkom Sveučilištu na kojem je održao predavanje o izraelskim gospodarskim iskustvima, Novi list je obišao izraelski veleposlanik u Hrvatskoj Yosef Amrani.
    Ono što zbog gospodarskog trenutka u kojem se nalazi Hrvatska posebno veseli, želja je Izraela za investiranjem u Hrvatsku. Veleposlanik Amrani je posebno istaknuo mogućnost da se putem riječkog Sveučilišta transferiraju iskustva izraelskoga grada Haife. Kako je istaknuo, Haifa je izraelski lučki, industrijski grad što je osamdesetih godina prošlog stoljeća počeo napuštati teškometalnu industriju i okretati se gospodarstvu čija je podloga visoka tehnologija. Također, krenuo je snažni razvoj tamošnjeg sveučilišta tako da je danas to jedan od razvijenijih izraelskih gradova. Sličnosti s Rijekom su dakle očigledne, s tom razlikom što Rijeka do sada nije napravila ključni zaokret, već zašla u zonu rapidnog gubljenja radnih mjesta i gospodarske depresije.
    – Izraelska je želja, odnosno grada Haife, da se riječka luka iskoristi za ulazak izraelske robe u središnju i istočnu Europu, istaknuo je Amrani.
    Izraelskog veleposlanika su u Novom listu primili, i s njim se zadržali u dužem razgovoru, urednica vanjskopolitičke rubrike Jagoda Vukušić, glavni urednik Branko Mijić te njegov zamjenik Edi Prodan. (E. P.)

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk