"Rijeka dobila 11 novih doktora znanosti", NL, 24. 5. 2012.
PROMOCIJA SVEČANOST NA REKTORATU SVEUČILIŠTA U RIJECI
Rijeka dobila 11 novih doktora znanosti
Novom generacijom doktora znanosti iz biomedicine i zdravstva, društvenih i tehničkih znanosti broj doktoranada povećao se na 858
 
Promovirani doktorandi primili diplomeRIJEKA U Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana je svečana promocija nove generacije doktora znanosti iz biomedicine i zdravstva, društvenih i tehničkih znanosti. Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin napomenuo je kako je jučerašnjom svečanošću promocije novih 11 doktoranada, riječko Sveučilište broj promoviranih doktora znanosti povećalo na 858 doktoranada.
   
Doktori medicine

Svečanim činom promocije akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenog područja biomedicina i zdravstvo, znanstvenog polja kliničke medicinske znanosti, znanstvene grane kirurgija stekao je Marko Zelić za disertaciju »Utjecaj prijeoperacijske i rane poslijeoperacijske enteralne prehrane na stresni odgovor nakon laparoskopskih i otvorenih operacija«, dok je isti znanstveni stupanj iz polja dentalna medicina, grane dječja i preventivna dentalna medicina stekla Anja Sasso za disertaciju »Sekularni trend razvoja trajnih zubi u hrvatskoj populaciji Istre i Primorja«, a iz polja kliničke medicinske znanosti, grane otorinolaringologija stekao Marko Velepič za disert

Tehničke znanosti

Akademski stupanj doktora znanosti iz područja tehničkih znanosti, polja strojarstvo, grane proizvodno strojarstvo stekla je Sunčana Smokvina Hanza za disertaciju »Matematičko modeliranje i računalna simulacija mikrostrukturnih pretvorbi i mehaničkih svojstava pri gašenju čelika«, dok je isti akademski stupanj iz polja strojarstvo, temeljne tehničke znanosti, grane opće strojarstvo stekao Goran Vukelić za disertaciju »Numerička analiza procesa širenja pukotina konstrukcija«.

aciju »Usporedba adenoidektomije i adenoidektomije s ventilacijskim cjevčicama u liječenju kronične sekretorne upale uha u djece«. Akademski stupanj doktora znanosti iz područja biomedicina i zdravstvo, polja temeljne medicinske znanosti, grane imunologija stekao je Damir Grebić za disertaciju »Uloga stresnih proteina metalotioneina i proteina toplinskog šoka u različitim modelima tkivnog oštećenja«, dok je isti akademski stupanj iz grane anatomija stekao Josip Ažman za disertaciju »Ekspresija regeneracijskih gena Reg obitelji u regenerativnome tkivu skeletnog mišića štakora«, a iz grane imunologija stekla je Danijela Veljković Vujaklija za disertaciju »Uloga granulizina na majčino-fetalnom spoju tijekom rane trudnoće«.
   
Ekonomija i marketing

Akademski stupanj doktora znanosti iz područja društvenih znanosti, polja ekonomija, grane marketing stekao je Marin Vrkić za disertaciju »Upravljanje marketingom u funkciji transformacije hrvatske vojske«, dok je isti akademski stupanj iz grane opća ekonomija stekao Miloš Pukl za disertaciju »Proces koncentracije i centralizacije kapitala kao determinanta globalne reprodukcije«, a iz grane organizacija i menadžment stekao je Zlatko Hodak za disertaciju »Utjecaj funkcija menadžmenta na uspješnost sportskih organizacija«.

Andrej PETRAK

Prilagođeno za ispis

 
KOMENTIRAJ ČLANAK POŠALJI LINK ISPIS

alt


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk