Europsko sportsko radno pravo
Petak, 25.05.2012.
 
U organizaciji Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Jean Monnet međusveučilišnog centra izvrsnosti, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku danas je započela 1. međunarodna znanstvena konferencija na temu europskog sportskog radnog prava.
 
Na skupu čiji je, između ostalog, cilj pronaći rješenje za novi model funkcioniranja hrvatskog sporta, sudjeluju neki od najznačajnijih stručnjaka iz tog područja iz inozemnih znanstvenih institucija, Europske komisije, UEFA-e, Olimpijskog odbora Hrvatske i Slovenije te poznatih sportskih društava poput talijanskog nogometnog kluba Udinese Calcio.
 
Na Skupu sudjeluju neki od najznačajnijih svjetskih znanstvenika koji se bave sportskim pravom, poput prof. dr. sc. Roberta Siekmanna s najznačajnijeg svjetskog instituta i centra za sportsko pravo (T.M.C. Asser Institute, Den Haag, Nizozemska) te prof. dr. sc. Richarda Parrisha s Edge Hill University (Velika Britanija). Zajedno s kolegama s drugih sveučilišta,  ugledni inozemni predavači  dat će uvod u europsko sportsko pravo i upoznati hrvatske stručnjake, studente, sportske djelatnike s tom granom prava, koja je u Hrvatskoj tek u začecima.

O temi konferencije iz perspektive Europske komisije govorit će  i vodeći pravni stručnjak za sport  Gianluca Monte, dok će dr. sc. Reiner Koch, potpredsjednik za Sud i statusna pitanja Njemačkog nogometnog saveza, obraditi navedenu temu s aspekta njemačkog prava.  Na skupu sudjeluju i brojni  hrvatski znanstvenici sa Sveučilišta u Zagrebu i Rijeci. Sudjelovat će i predstavnici Olimpijskih odbora Hrvatske i Slovenije, predstavnici sportaša i predstavnici klubova, pa će tako u radu sudjelovati i direktor talijanskog nogometnog kluba Udinese Calcio, Alberto Rigotto, te potpredsjednik HNK Rijeka, Robert Komen.


 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk