KINESKI SATELITSKI NAVIGACIJSKI SUSTAV NA POMORSKIM FAKULTETU", 26. 5. 2012.
KINESKI SATELITSKI NAVIGACIJSKI SUSTAV NA POMORSKOM FAKULTETU
 
 
RIJEKA Pomorski fakultet u Rijeci sklopio je ugovor s kineskim Sveučilištem Beihan iz Pekinga ugovor o suradnji, razmjeni informacija na području globalnog navigacijskog sustava, znanstvenih istraživanja u području pomorstva te iz ostalih područja od zajedničkog interesa. Ugovorom koji su potpisali dekan Pomorskog fakulteta Serđo Kos i prof. Jingnong Weng sa Sveučilišta Beihan, definirano je da će kinesko sveučilište ospkrbiti riječki fakultet prijemnikom Beidou sustava satelitske navigacije, čime će Pomorski fakultet biti jedna od prvih europskih institucija koja će se uključiti u mrežu ovog sustava koji je još u nastajanju, kao kineski odgovor na američki GPS sustav.
    Širenje suradnje najavio je i Weng, osobito na području dodiplomskih i poslijediplomskih studija, a studentima Pomorskog fakulteta predstavio je i mogućnosti nastavka obrazovanja na njegovom matičnom sveučilištu koje pohađa 24 tisuće kineskih i tisuću studenata iz drugih zemalja. (M. Gl.)

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk